Rangadóval tér vissza az ÉRD

Harmadik karanténja után március 24-én, 16 órától a sereghajtó Békéscsabai ENKSE-t fogadja a női kézilabda NB I 10. fordulójában az ÉRD. Jó előjel, hogy nemrég az ÉRD Arénában magabiztosan verték a viharsarkiakat a Magyar Kupában. A találkozót az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

A találkozót az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Tovább gyarapíthatja pontjainak számát az ÉRD női kézilabda csapata, amely harmadik karanténjának letelte után azt a Békéscsabai ENKSE-t látja vendégül az ÉRD Arénában, melyet februárban, a Magyar Kupában magabiztos játékkal múlt felül 34-28-ra.

Horváth Rolandéknak az is jót tesz, hogy a karantén alatt a klubvezetés sorra jelentette be a jövő évi keretet, melynek értelmében a teljes szakmai stáb és eddig tizenegy játékos kötelezte el magát a következő idényre is.

Az is az érdiek mellett szólhat, hogy 2010 óta 20 alkalommal csaptak össze a felek, melyből csak az első kettő hozott békéscsabai sikert - az ÉRD újonc szezonjában. Az azóta lejátszott 17 bajnoki és 1 Magyar Kupa-találkozó közül csak a 2018/2019-es idényben tudtak pontot szerezni a viharsarkiak egy hazai döntetlennel. Az ÉRD pályaválasztásával lejátszott tizenegy találkozó közül a legkisebb különbségű hazai siker is legalább ötgólos volt.

Györkös Rebekáék pedig jó formának is örvendenek, hiszen legutóbbi öt mérkőzésükön négy győzelmet értek el, s csak a Siófoktól kaptak ki.

Ezzel szemben a Békéscsaba első bajnoki pontjára is február végéig várt, amikor otthon ikszelt a Boglári Akadémiával, majd nem sokkal később a Szombathely ellen megszerezte első győzelmét is.

Ennek ellenére sincsenek könnyű helyzetben Vida Gergőék, hiszen a bennmaradásért óriási csatát vívnak a két említett csapattal - a 11. helyezett Alba FKC viszont már hétpontos előnnyel rendelkezik a sereghajtó viharsarkiakhoz képest.

Az ÉRD egységességét is jelzi, hogy a házi góllövőlistát 78 góllal vezető Kiss-Walfisch Mercédesz mögött szépen zárkóznak a társak is, hiszen Szabó Kitti már 61, Paróczy Sára 59 találatnál jár, de már nyolcan szereztek legalább 14 gólt, összesen pedig tizenöten voltak eredményesek. Ezzel szemben a Békéscsaba góllövőlistáját a 48-szor eredményes Jelena Agbaba vezeti, igaz, tőle csak két góllal marad el Kukely Anna, a harmadik Iván Emese viszont már 14-gyel.

A március 24-én, 16 órakor kezdődő ÉRD - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE mérkőzést Medve Róbert és Südi Péter vezeti.

A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Női kézilabda NB I, 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés
03.24., 16.00:
 ÉRD - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink