Öröm és üröm

NB I-es felnőtt együttesünk a K&H női kézilabda liga 25. fordulójában 19:20-as vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvári KC SE ellen. A mérkőzés után lányaink átvették a harmadik helyért járó bajnoki bronzérmüket, melyet szurkolóinkkal együtt ünnepeltek meg a pályán. 

A szezon utolsó hazai mérkőzésén Katarina Krpez Slezak Mireya González Álvarez bejátszásából szerzett vezetést együttesünknek, majd Janurik Kinga indításából ismételten szerb jobbszélsőnk volt eredményes 2:1-re alakítva az állást. A következő három találatunkat Klivinyi Kinga lőtte, de ezekre volt válasza a Mosonmagyaróvárnak (5:4). Saját nevelésű beállónk, Szabó Laura értékesített egy büntetőt, majd Gridnyeva Szvetlana védte Bízik Réka hétméteresét a túloldalon, de ellenfelünk így is egyenlített, sőt a félidő utolsó harmadára fordulva átvette a vezetést (7:8). A játékrész hajrájában balkezeseink, Kiss Nikolett, Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez találtak a hálóba, míg Barján Bianka bejátszásából Kisfaludy Anett is eredményes volt, mellyel 11:8-ra vezettünk. 

A 11:10-es szünetbeli állást követően a vendégek zsinórban hatszor vették be a kapunkat, a játékrészben első találatunkat Mireya González Álvarez átadásából Gulyás Vanda lőtte a 38. percben (11:16). A következő pár minutumban Katarina Krpez Slezak a hétméteresvonalról vette be két ízben is a mosonmagyaróvári kaput, míg Mireya González Álvarez talpról volt eredményes, de háromnál kevesebbre nem tudtuk csökkenteni hátrányunkat (15:18). Az utolsó tizenegy percben érintetlen maradt Janurik Kinga hálója, de 15:20-at követően hiába talált a kapuba Mireya González Álvarez és Katarina Krpez Slezak kétszer-kétszer, az egyenlítés és így a pontszerzés nem sikerült a K&H női kézilabda liga 2016/2017-es szezonjának utolsó hazai mérkőzésén (19:20).

A lefújás után Dr. Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár, Érd MJV országgyűlési képviselője és Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese adta át csapatunk tagjainak a harmadik helyért járó bronzérmeket. Ezután szurkolóink a pályán együtt ünnepeltek játékosainkkal, és készítettek közös fotókat, valamint gyűjtöttek értékes autogramokat a sorozatban elért ötödik bajnoki bronzérmünk után.

 

K&H női kézilabda liga 2016/2017 25. forduló
Időpont: 
2017. május 24. 18:00

19

(11)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 3/3

Vezetőedző

ÉRD
1 (1)
1
3
1
1
Katarina Krpež-Šlezák 7 (2)
4
Motherson-Mosonmagyaróvár
4
4
2
2
2
2
1
3

20

(10)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 1/0

Vezetőedző

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Támogatóink

Médiapartnereink