Nyolcgólos vereség a Népligetben

Nem tudtuk megfékezni a lendületes ferencvárosiakat, végig magabiztosan vezetett, és győzött az ellenfél.
 
 
Emelt a szokásos jegyárakon az ÉRD elleni rangadóra a Ferencváros. A korai kezdési időpont, és a TV közvetítés is közrejátszhatott abban, hogy alig félház fogadta a csapatokat az Elek Gyula Arénában.
 
A zöld-fehérek kezdték jobban a találkozót, csapatunk sokáig támadott, a lendületes ellenakciókból viszont a fővárosiak szerezték a gólokat. Bognár gyorsindulást követően tört be, a negyedik percben máris jött az első kiállítás a találkozón. Az érdi emberelőnyt egálra mentette az ellenfél, a kiegészülésük pillanatában pedig megjátszották a beállóst, amiből büntető következhetett (4:1). Tomori és Szucsánszki góljai vitték előre a nagyobb sebességgel kézilabdázó FTC-t, a tizedik percben időt kért Szabó Edina 5:1-nél. 
 
A támadójátékunk produktívabb lett a következő percekben, találtunk réseket a ferencvárosi védőfalban, ugyanakkor a védelmünk átjáróház volt, Oguntoye-nak nem sok esélye volt a ziccerekkel szemben. A bravúros gólokkal így sikerült tartani a négy ötgólos különbséget a félidő derekán (10:6).
 
FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD
 
Érdi oldalon Klivinyi és Janurik szálltak játékba, az ellenfélnél Pena és Steinbach léptek pályára, utóbbit állították ki és került emberelőnybe csapatunk a 23. percben. Ekkor azonban már hétgólos volt a fővárosi fór, ami nem csökkent a két perc alatt sem. Azt viszont elérte csapatunk, hogy a tizenhetedik percben kialakult különbség nem nőtt a két csapat között a szünetig.
 
Janurik bravúrokkal kezdődött a második félidő, viszont Szikorának nem tudtunk betalálni, így nem csökkent a különbség. Ahogy a mérkőzés elején, most is a negyedik percben Cifrát állították ki, ezt a hátrányát is döntetlenre hozta a Fradi (21:15).
 
FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD
 
Miután kiegészültünk, Szikora olvasta az érdi lövéseket, a Ferencváros négygólos sorozattal döntötte el végleg a találkozót (26:16). Tízperces gólcsendünkre tett pontot Kovács Anna gólja, ez volt a félidőben az ÉRD első akciógólja (28:17). 
 
Felváltva estek a találatok, a fiatal Szekerczés bátran próbálkozott hazai oldalon, míg Balog Beáta biztos kézzel értékesítette az érdi büntetőket (32:21). Szabó Edina harmadik időkérését követően, Kovács Anna és Klivinyi Kinga átlövései hozták vissza tízen belülre csapatunkat (33:24). 
 
FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD
 
A mai napon jobban kézilabdázó Ferencváros megérdemelten nyert hazai pályán. Mindkét csapatra a KEK nyolcaddöntője vár a következő hetekben, a felek pedig egy hónap múlva Érden találkoznak újra, akkor a Magyar Kupa legjobb négybe jutás lesz a tét.

Támogatóink

Médiapartnereink