Nem törhet meg a széria!

Szeptember 14-én, 18 órától immár kilencedszer lép pályára az ÉRD Arénában az MTK Budapest, amelynek még egyszer sem sikerült pontot rabolnia Szabó Edina együttesének otthonában.

A IX. Érdi Kupán találkoztak legutóbb. Akkor az ÉRD az MTK háromgólos vezetése után állva hagyta a fővárosi kék-fehéreket és könnyed, 36–25-ös győzelmet aratott. Emellett eddig hat bajnokin és két felkészülési találkozón maradt pont nélkül Érden az MTK. Azaz jó előjelekkel vághatnak neki Janurik Kingáék a szeptember 14-én, 18 órakor kezdődő összecsapásnak.

Azonban fél vállról sem szabad venni Tóth Eszteréket, akik többször megnehezítették az érdiek dolgát. Golovin Vlagyimir lányai már három fordulón vannak túl az NB I 2019/2020-as szezonjában, melyek során legutóbb hazai pályán verték 29–27-re a Békéscsabát. Ezt megelőzően Vácon (31–21) és a Népligetben, az FTC-től (36–22) is vereséget szenvedtek.

Az MTK alapos változáson ment át a nyár folyamán, hiszen Dávid-Azari Fruzsina személyében kiváló jobbszélsőt, Gerháth Fanni és Szöllősi-Zácsik Szandra személyében pedig két remek balátlövőt igazolt (mindhárman az élvonaltól búcsúzó Budaörstől érkeztek az Elektromos Sportcsarnokba). Igaz, be kellett tölteni az éppen Érdre igazoló Termány Rita mögött hagyott űrt ebben a pozícióban.

Az ÉRD a bajnokság első két fordulójában előbb nagyot küzdött, de három góllal kikapott a Ferencvárostól, majd egy végletekig kiélezett összecsapáson hozta el a két pontot Dunaújvárosból. Mindkét mérkőzésből sokat tanulhattak Szabó Edina lányai, akik egyre inkább összecsiszolódnak, ezt pedig az MTK ellen meg is mutathatják.

A mérkőzés előtt az Orange Dragons Szurkolói Club vezetői a korábbi szurkolótársuk emlékére szervezett gyűjtésből befolyó összeget, több mint százezer forintot adományoznak a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány számára. Az akcióban az érdi klubhoz kötődő relikviákra licitálhattak a szurkolók.

A szeptember 14-én, 18 órakor kezdődő mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezetik.

K&H női kézilabda liga, 3. forduló
09.14., 18.00:
 ÉRD–MTK Budapest

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink