Nem sikerült a pontszerzés

Ifjúsági csapatunk vereséget szenvedett a DVSC-TVP-AQUATICUM otthonában. Ellenfelünk 23 góllal nyerte meg a mérkőzést.
A hazai együttes már a mérkőzés elején többgólos előnyre tett szert. Az 5. perc után (2:1), öt percet alatt hat gólt dobott a hazai csapat, nálunk pedig csak Bernát Dorina tudott a kapuba találni. A 20. percre már 13 góllal vezetett ellenfelünk (18:5). Ezt követően felváltva születtek a gólok, így a szünetben a debreceniek vezettek 25:12-re. A második félidő elején Kertész Ramóna és Bernát Dorina góljaival tartottuk a különbséget. A gyors hazai lerohanásokat nem tudtuk kivédekezni, a 48. percben 39:21 volt az állás. A mérkőzés hajrájában hat debreceni gól született válasz nélkül, és végül a hazai csapat 23 góllal, 49:26-ra megnyerte a mérkőzést. 
Hétfőn este szurkolói ankétot tartottunk, melyen jó hangulatban beszélgettek szurkolóink játékosainkkal, a klubvezetőkkel és a szakmai stábbal.
 
Az ankéton Tekauer Norbert klubelnök nyitóbeszédét a szurkolói hozzászólások és kérdések követték. Az elégedettség, és a csalódottság hangjai is helyet kaptak, de mindenki bizakodóan tekintett a közeljövőre. A csapat mezösszeállítása, a németországi kudarc, az esetleges igazolások, a sportcsarnok üzemeltetése... csak néhány a szóba hozott témák közül.
 
 
Érd Megyei Jogú Város polgármestere, T. Mészáros András is megtisztelte jelenlétével az eseményt, és megosztott néhány gondolatot a jelenlévőkkel. Elmondta, nagyon szép eredmény mindaz, amit eddig a csapat elért, amire az egész ország sportszerető közönsége felfigyelt, ismertséget, elismerést, új lehetőségeket hozva ezzel a városnak is. Felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon fontos , hogy ez a magas színvonalú, élvonalbeli játék a jövőben is megmaradjon, mert az eddig belefektetett energia és a város polgárainak támogatása nem tűr középszerűséget.
 
A felnőtt csapat tagjai közül Szekeres Klára foglalta össze az idényben történteket. Elmondta, hogy a csapat számára is borzalmasan nagy csalódás volt a KEK búcsú. Csapatkapitányunk hozzátette, minden nap azzal a gondolattal kelnek, és azzal is fekszenek le, hogy bronzérmesek szeretnének lenni, ezért dolgoznak edzésről-edzésről, és ez viszi őket előre.
 
A legtöbb kérdés a klubbal, az elmúlt néhány év fejlődésével, a közeljövő terveivel volt kapcsolatos, így ezekre Tekauer Norbert elnök adta meg a válaszokat. Kifejtette, hogy számára a legfontosabb motiváció az, hogy örömet, élményt tudjanak adni azoknak az embereknek, akik eljönnek a csapat meccseire, valamint az, hogy a gyerekeknek az utánpótlás-nevelésben sportolási lehetőséget tudjon adni a klub. Kérte, hogy amikor valaki a csapat teljesítményét bírálja, emlékezzen arra is, hogy honnan kezdték el a munkát és ehhez képest hol tartanak most. Számos hátrányt kellett ledolgozniuk, és sok mindenben már előrébb is járnak, mint akár más - évtizedes hagyományokkal rendelkező - klubok. Továbbá az elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a csapat negyedik idénye az első osztályban, amiből zsinórban harmadszor jutottak a felsőházba, miközben a 'negyedik' felsőházi tag minden évben cserélődött. Ez két dolgot jelent, egyrészt a csapat stabilan a legjobbak közé tartozik, másrészt jövőre ismét megmérettetheti magát az ÉRD a nemzetközi kupák valamelyikében.
 
 
 
Szabó Edina vezetőedző őszintén mondta el érzéseit az idény jó és rossz történéseivel kapcsolatban. Kifejtette véleményét a csapat szakmai munkájáról, elmondta, három éves időszak kezdődött el ősszel, egy mindannyiunk életében csodálatos lehetőséggel, a BL selejtezővel. A KEK búcsú kapcsán elmondta, hogy számára is nagy lecke volt a németországi vereség, amiből tanulni kell, és előre lépni, hogy ne fordulhasson elő többet. Az idei bajnokság eredményei között felsorolta , hogy az ÉRD olyan pályákon győzött idegenben, ahol korábban még sosem nyert, és a nemzetközi kupában is egy magasabb szinten képviselhettük az érdieket, mint a megelőző szezonban.
Szabó Edina a jövőt tekintve is kijelölte az irányt. Határozott véleménye, hogy a továbbfejlődés legfontosabb feltétele, hogy a csapatban minden egyes játékosnak emberileg is sokat kell nyújtania a nap minden percében. Még több erő, elkötelezettség és alázat szükséges ahhoz, hogy a legjobbakat legyőzhessék, hogy tartósan az elithez tartozzanak.
 
Abban azért mindenki egyetértett, hogy szerdán nem az ÉRD lesz a mérkőzés esélyese, de az év végén szurkoló, játékos és vezető egyaránt érmet szeretne ünnepelni.
Rengeteg néző előtt, győzelemmel kezdtük az új évet. A védekezés határozottá válása kellett a fordításhoz, és ezzel a két pont megszerzéséhez.
A kezdő sípszóra érkezett a tömeg az Érdi Városi Sportcsarnokba, kitűnő hangulat fogadta a csapatokat. Az első percek gólváltását követően, tíz perc után 6:4-re sikerült meglépni, negyed óra után viszont egyenlített a Siófok (7:7). A félidő közepén a vezetést is átvették a vendégek, leginkább Bogdanovicsot nem tudtuk tartani, 20. percben már az ötödik gólját lőtte. A kezdőcsapatból Klivinyi volt a legaktívabb, de a félidő derekán többet is cserélt Szabó Edina. Triscsuk szállt be kiválóan a játékba, már az első támadásnál gólt szerzett. Léránt 20 percig góltalan volt, azt követően azonban négyszer egymás után is eredményes tudott lenni még a félidőben.
A szünetben bemutatkozott a Gidófalvy Attila által szerzett ÉRD induló, nagy sikert aratva a közönség körében, melynek bizonyítékaként a refrént már együtt énekelte a szerző és a szurkolók.
Oguntoye a fordulás után egyre hatékonyabbá vált a siófoki szélsőkkel szemben, akik gyorsindulásokból így is eredményesek tudtak lenni több ízben, a 37. percre 17:19-re meglépett az ellenfél. A kétgólos hátrányból nem tudtunk közelebb zárkózni, sok technikai hiba csúszott mindkét csapat játékába. A 44. percben 21:24-nél torpantak meg a csapatok, három támadás maradt gól nélkül mindkét oldalon. Folyamatosan változtatott Szabó Edina a védekezésen, különböző variációkat alkalmazva. Keményedett az érdi fal, mindenhova odaért egy védő, többször lövésig sem jutott a Siófok.
A 49. percben Balog értékesített egy érdi büntetőt, fél perccel később Oguntoye védett egy sáncolt lövést, Vukcevic vette át a lőtt passzt, amiből összejött az egyenlítés (24:24). Koren ejtésével a vezetést is visszavettük, Bogdanovics ugyan még egyenlített, Kovács és Balog találataival kettő gólra nőtt az érdi előny (27:25). Az utolsó öt percben már minden sikerült, a mi lövéseink góllal fejeződtek be, Bognár Barbara lendülettel vitte fel a labdákat, amiből kétszer is kiállították róla az ellenfél védőjét. Zárásként három érdi gól, így a mérkőzés képénél simább lett a végeredmény.
Győzelemmel indítottuk a 2014-es naptári évet, jövő héten ismét hazai pályán, a Veszprém lesz az ellenfél, legyen akkor is hasonló hangulat a lelátón.

Támogatóink

Médiapartnereink