Nem sikerült itthon tartanunk a két pontot

Ifjúsági csapatunk ellenfele a Fehérvár KC volt az 5. fordulóban. Védekezésben nem tudtuk megállítani a a fehárvári akciókat, így 45:15-ös vereséget szenvedtünk.
 
A találkozón elején ellenfelünk szerzett vezetést, de az ellenakcióból Braun Laura Csenge révén sikerült egyenlítenünk. Ezt követően azonban tíz fehérvári találatra egy Bernát Dorina gól volt a válaszunk (11:2). A lányok ugyan támadásban szép gólokat lőttek, de védekezésben nem tudták megállítani az ellenfél akcióit, a 19. percben 17:5-re vezetett a Fehérvár KC ifjúsági csapata. A félidő utolsó tíz percében növelni tudták az előnyüket a vendégek, így a szünetben 26:7 volt az állás. A második játékrészben felváltva születtek a gólok, akcióból és hétméteresből is eredményesek voltunk (32:12). Plesztovits Alexa és Reizinger Sára is a kapuba talált az 53. percben, de ezt követően már csak fehérvári gólok születtek, a mérkőzésen a Fehérvár KC 45:15-ös győzelmet aratott.
 
 
 
Kétnapos, négymérkőzéses rájátszáson szerezte meg az NBI kilencedik helyét ifjúsági korosztályos csapatunk.
 
A rájátszás első napján, hétfőn az Eger, valamint a Siófok voltak ellenfeleink. Az első találkozón a Siófokot gólzáporos mérkőzésen, 37:33-ra győztük le. Az alapszakaszban pont nélküli Eger váratlanul megnehezítette csapatunk dolgát, csak időntúli hétméteressel sikerült győzni azon a találkozón.
 
 
A második napon jól kezdett csapatunk a Fehérvár ellen, azonban a 60. perc végére 32:21-re legyőzték csapatunkat. 
Az utolsó mérkőzésen a Veszprém ellen kellett bizonyítanunk, amit remekül véghez is vitt csapatunk. A lányok a kora délutáninál sokkal koncentráltabb, lelkes játékkal bizonyították a rájátszás rangadóján, hogy megérdemelten lettek kilencedikek. A félidőig szoros volt a találkozó, utána azonban kőkeményen védekezett csapatunk, húsz perc alatt csupán két gólt kapva eldöntöttük a találkozót.
 
Kocsis Klaudia Viktória 
 
Kocsis Viktória bizonyult legeredményesebb játékosunknak.
 
A mérkőzések részletes jegyzőkönyvei ide kattintva érhetők el!
 
A keddi mérkőzések galériái ide kattitva érhetők el!
 
NBI Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért - 2014.
április 14-15.
ÉRD - Siófok KC 37:33 (18:16)
Eszterházy KFSC - ÉRD 29:30 (14:14)
Fehérvár KC - ÉRD 32:21 (15:9)
ÉRD - Veszprém Barabás KC 25:18 (11:11)
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink