Nehéz mérkőzések következnek

Nincs sok idő a pihenésre, hiszen a Dunaújváros elleni találkozó után 4 nappal a K&H Liga 10. fordulójában már a Győrt fogadjuk az Érd Arénában. Beharangozó.

Két százszázalékos csapat áll a tabella első két helyén. A Ferencvárossal szeptember közepén hazai pályán játszottunk (18-36), kedden 18 órától pedig a 10. fordulóról előrehozott mérkőzésen a Győr következik. Az ETO mind a 6 összecsapását megnyerte idén a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában egyedüliként áll szintén 6 győzelemmel. A BL-ben már 2018 januárja óta tart a veretlenségi sorozat, azóta rekordot jelentő 63 mérkőzésen maradt veretlen a csapat. 55 győzelem mellett nyolc döntetlen a mérleg. (Ebbe a statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.)

Ugyanis legutóbb májusban, a BL-elődöntőben a Brest a rendes játékidő letelte után, hosszabbítást követően jutott tovább. A bajnokságban is a május hozta el a vereséget. Akkor a Ferencváros ellen kaptak ki, igaz még Danyi Gábor irányítása mellett, ami végül a bajnoki címbe is került.

Az együttest még a Final4 előtt a korábbi sikeredző Ambros Martin vette át, akinek két meghatározó játékos, Görbicz Anita és Eduarda Amorim nélkül kellett új csapatot építenie. Eddig ez kiválóan sikerül a mesternek.

Érdekesség, hogy a góllövőlistán az első 20 között nincs győri játékos, ennek ellenére csapatként 6 forduló után a legtöbb találatot a Rába-partiak szerezték (222 gól). A házi góllövőlistát Fodor Csenge vezeti 26 góllal.

Csapatunknak tehát nincs sok ideje kipihenni a Dunaújváros elleni vereséget és Horváth Rolandnak a továbbiakban az erőnlétre is figyelnie kell, ugyanis novemberben sűrű a naptár. A keddi győri meccs után Debrecenbe utazik a csapat, majd a Békéscsaba elleni kupameccs után Siófokra. Végül a Vasas elleni rendkívül fontos rangadóval zárja az őszt.

Női kézilabda NB I, 10. forduló
ÉRD – Győri Audi ETO KC
2021. november 02. kedd 18:00

Jegyinformációk itt.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink