Mindenkinek hasznos lesz – együttműködési megállapodást kötöttünk a Budaörssel

Klubunk egyéves szakmai együttműködési megállapodást kötött az NB I/B Nyugati csoportjában érdekelt Moyra-Budaörssel.

Az ÉRD szakmai stratégiája, hogy a saját utánpótlásából a legjobbaknak megadja a lehetőséget a felnőtt csapatban való bizonyításra.

A kiválasztás, az erőnléti tesztek és az utánpótlás edzőkkel történő egyeztetést követően, az arra érdemes játékosok a felnőtt csapat keretébe kerülnek, ahol az NB I-es csapatának felnőtt játékosaival közösen készülnek és gyakorolnak. A kondícionális, egyéni technikai és taktikai képzést követően, amikor éretté válnak a felnőtt mezőnyben felelősséggel való szerepléshez, akkor a játékosok fejlődéséhez elengedhetetlen minél több játéklehetőséget biztosítani.

A Magyar Kézilabda Szövetség versenyszabályzatának lehetőségeit felhasználva, az ifjúsági korú balátlövő, Landi Gabriella, a jobbszélső, Király Réka, illetve a beálló Simon Armilla kettős játékengedéllyel szerepelnek a következő szezonban – az ÉRD női NB I-es felnőtt és a Moyra-Budaörs NB I/B-s felnőtt csapatában.

Mind a három játékos nevezve van az EHF-kupa küzdelmeiben is. Mellettük Reizinger Sára és Kovács Barbara érdi igazolt játékosok kölcsönadási szerződéssel, Fülöp Péter NB I/B-s felnőtt csapatában bizonyíthatja tehetségét a következő idényben.

Az érdi szakmai vezetése a játékosokkal és szüleikkel egyeztetve döntött a fiatalok jövőjéről, hiszen mindenkinek érdeke a folyamatos fejlődés, mindamellett az NB I-es szereplése alatt is kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Budaörs is hasznot húz a fiatalok szerepeltetéséből.

Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink