Megkezdődik a visszaszámlálás

Lassan ráfordulunk a bajnokság véghajrájára. A K&H Liga 21. fordulójában a bombaformában játszó Siófokhoz látogatunk, aztán következnek az igazán fontos mérkőzések csapatunk számára.

Nagy formajavuláson ment keresztül a Siófok a legutóbbi találkozásunk óta. Uros Bregar új vezetőedzőként épp a mieink ellen mutatkozott be a siófokiak élén, és november közepén óriási csatában, két góllal nyertek a volt érdi, Kiss Nikoletta vezérletével a vendégek (26-28). Azóta a lejátszott 13 mérkőzéséből mindössze hármat veszített el a szlovén mester gárdája. Ez a három is a dobogós csapatoktól elszenvedett vereség volt: sorban a DVSC , Győr, majd az előző fordulóban a Ferencváros ellen.

Ebben a 13 mérkőzésben benne van két Magyar kupameccs is, így a Siófok már elődöntős és a Fradival játszik a döntőbe jutásért. A bajnokságban pedig egészen a 6. helyig repítette előre ez a remek forma a Balaton-partiakat, a Mosonmagyaróvár és a Vác nyakára.

A Somogy megyeiek házi góllövőlistáját Malin Holta vezeti 76 góllal, aki egyébként mostanában többször kimaradt a keretükből. Mint kiderült a játékos mentális állapota és a háborús helyzettől való félelme miatt hazautazott Norvégiába és élő szerződése ellenére a továbbiakban már nem is kíván a csapatban játszani. A szerződését így fel is bontották. (A norvég átlövő a következő szezonra már januárban aláírt a francia Toulonhoz).

Csapatunk legjobbja ebben a mutatóban az előző mérkőzésen 100 gólt elérő Szabó Kitti, de csak kettővel van lemaradva mögötte Kopecz Barbara.

Mind a két csapatnak egyaránt fontos a szombati találkozó, de míg a Siófoknak az elérhető közelségbe kerülő negyedik hely lebeg a szeme előtt, addig csapatunk óriási hajrára készül a bajnokság hátralévő részében. Kopecz Barbaráéknak most jönnek a rendkívül fontos, közvetlen riválisok elleni rangadók a kiesés elkerüléséért vívott harcban.

Megkezdődik tehát a visszaszámlálás, ugyanis már csak 5 forduló van hátra az idei pontvadászatból, és a szombati vendégjáték után öt nappal a Vasast fogadjuk az Érd Arénában. Kis szünetet követően májusban a Kisvárda, Szombathely, Budaörs trió ellen zárjuk az idényt.

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
Siófok KC – ÉRD
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok
2022.április 9. (szombat) 18:00

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink