Megint idegenben vív rangadót az ÉRD

Május 2-án, 16.30-tól a tabella 8. helyén álló ÉRD a 7. helyezett DVSC-Schaeffler vendégeként vív rangadót a női kézilabda NB I 17. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán. A találkozót a DVSC Handball YouTube-csatornán élőben közvetítik!

Noha a tabellán csak egy hely választja el a feleket egymástól, az ÉRD-nek kőkemény dolga lesz a Hódos Imre Sportcsarnokban. Horváth Rolandék ugyanis 6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 11 vereséggel, 13 pontot gyűjtve állnak a 8. helyen. Ezzel szemben a debreceni kispadon Köstner Vilmost váltó Kudor Kitti vezette Loki 12 sikernél, 1 döntetlennél és 6 vereségnél, azaz 25 pontnál jár.

A hajdúságiak annak ellenére is remek formában vannak, hogy hét közben kikaptak az FTC-től, de a Népligetben szinte végig tartották a lépést a zöld-fehérekkel, akik csak 2 góllal tudtak nyerni. Ezt megelőzően pedig sorozatban 6 mérkőzésén győzött a DVSC.

Sőt, hazai környezetben legutóbbi 10 találkozójából 8-at nyert meg a Debrecen. Igaz, meglepő vereséget szenvedett a Fehérvártól és az MTK-val is döntetlent játszott.

Az ÉRD-nek ugyan hét közben megtört ötmeccses idegenbeli veretlenségi sorozata, de a Mosonmagyaróvár elleni 28–24-es vereség alkalmával is megmutatták Szabó Kittiék, hogy nem szabad lebecsülni őket, hiszen sokáig tartották magukat.

A május 2-i találkozó lesz a DVSC és az ÉRD 27. egymás elleni mérkőzése. Ezek közül az ÉRD 15-öt, a DVSC 9-et nyert meg 2 döntetlen mellett.

Debrecenben azonban már nem ilyen jó az érdiek mérlege, hiszen az eddigi 12 fellépésükből 4-et nyertek meg, 6 vereség és 2 döntetlen mellett.

A hajdúságiak házi góllövőlistáját a korábbi érdi átlövő, Kovács Anna vezeti 114 találattal. Mögötte viszonylag nagy űr tátong, hiszen a második helyen Vámos Petra áll 88 góllal, mögötte pedig az 59-szer eredményes Jelena Deszpotovics.

Az ÉRD-nél Mosonmagyaróváron lépte át a százgólos határt Kiss-Walfisch Mercédesz, aki jelenleg 104 gólnál jár. Rá viszont egyre jobban közelít a 82-szer eredményes Szabó Kitti, míg a dobogó legalsó fokán Paróczy Sára áll 70 góllal.

A május 2-án, 16.30-kor kezdődő DVSC-SCHAEFFLER–ÉRD mérkőzést Benya-Hantos Dorina és Rózsahegyi Brigitta játékvezetői páros vezeti.

A mérkőzést a DVSC Handball YouTube-csatornán élőben közvetítik!

Női kézilabda NB I, 17. forduló
05.02., 16.30: 
DVSC-SCHAEFFLER–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink