Magabiztos győzelem a Fehérvár ellen

Az első öt perc kiegyenlített játékot hozott (4-4), viszont a 10. percre a vendégeknek sikerült három góllal is elhúzniuk. Krpež-Šlezák és Tóth Gabriella góljaival ezt gyorsan kiegyenlítettük, majd Kiss Nikolett duplájával 9-8-ra tudtuk módosítani az eredményt. A vendégek ezután időt kértek, ami sikeresnek bizonyult, mivel a következő percekben tartani tudták velünk a lépést, és válaszolni tudtak az érdi gólokra. Öt perccel az első félidő vége előtt 12-12-nél Szabó Edina is időt kért, amit Boldizsár és Nascimento Martinez lövései nyomán két Janurik-védés, valamint Májer Krisztina kétperces kiállítása követte. Sikerült kihasználnunk az emberelőnyt, Jelena Lavko és Kisfaludy Anett góljaival kétgólos vezetést szereztünk, amit a félidő vége előtt még egyel növeltük, így 16-13-nál, magabiztos hazai vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a felek.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az előző véget ért, a 35. percben már 20-14-et mutatott az eredményjelző. A vendégek újabb időkérése kicsit megakasztotta a lendületünket, mivel ezután Kiss rontott lövésére, valamint Tóth védett hetesére a Fehérvár három góllal válaszolt. Aggodalomra azonban nem volt ok, Lassource és Krpež-Šlezák góljai újra megnyugtató előnyhöz jutatták a hazaiakat (22-17). Az utolsó húsz perc azonban még tartogatott izgalmakat. Először Jeřábková, majd Tóth, aztán Kovačević kapott kétperces kiállítást, ezalatt Nascimento Martinez öt gólt is dobott nekünk, amire azonban szerencsére tudtunk reagálni (26-23). Ezután a vendégek három próbálkozását is védte Foggea, majd Kiss és Tóth 3 perccel a vége előtt hat gólra növelte az előnyt. Nascimento Martinez még a végén bedobta a 12. és 13. gólját a meccsen, azonban ez sem volt elég arra, hogy szorosabbá tegye a végeredményt, hiszen Kiss, Tóth, Kisfaludy és Lassource is eredményesnek bizonyult az utolsó öt percben. Az Érd végig a kezében tartotta a mérkőzést, és magabiztos győzelmet aratott.

A hazai oldalról a legtöbb gólt, 9-9-et Kiss Nikolett és Katarina Krpež-Šlezák dobta. A meccs krónikájához tartozik, hogy sérülése után idén először ülhetett le a kispadra válogatott játékosunk, Szabó Laura.

Támogatóink

Médiapartnereink