Korai búcsú a kupától

Az Érd a Békéscsaba otthonában lépett pályára a Magyar Kupa III. fordulójában. Csapatunk hiába vezetett 3 találattal a félidőben, végül egy góllal alulmaradt.

A másodosztályban eddig százszázalékos Békéscsaba a kupában is veretlenül várta a találkozót. Az előző körben a bajnoki rivális Csepelt búcsúztatták Kukely Annáék. A találkozó elején Kántor Kamilla két védéssel mutatkozott be a vendéglátóknak, majd támadásban Mód Noémi góljával magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és a 12. percben már 6-2-re vezettünk.

Papp Bálint időkérése után sem változott a játék képe, Sztankovics Réka második találatával sikerült 6 gólos előnyt kialakítanunk. Giricz Laura törte meg a hazaiak 8 perces gólcsendjét és innentől kezdve szép lassan elkezdett zárkózni a Békéscsaba. 5 perccel a félidő vége előtt már csak 1 volt közte. Egy jó hajrával azonban tovább növelték előnyüket Horváth Roland tanítványai, így a szünetben 16-13-ra az Érd vezetett.

A fordulás után nagy rohammal indítottak a hazaiak és a 37. percben ki is egyenlítettek (17-17), 2 perccel később pedig a vezetést is átvették. Innen még egyszer sikerült fordítanunk (20-21). Kapus poszton is próbált frissíteni vezetőedzőnk, a csabaiak azonban egy góllal továbbra is tartották az előnyüket. Az 49. percben először vezetett 2 találattal a Békés megyei gárda. Habár a hajrában többször egyenlítettünk, a vezetést nem sikerült átvenni, így a Békéscsaba 27-26-ra megnyerte a találkozót és ezzel továbbjutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.

Magyar Kupa III. forduló
EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Érd 27-26 (13-16)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 600 néző.

ÉRD: Kántor – Csáki 1, Abilda, Mód 6, Sztankovics 2, Szabó Kitti 7 (1), Fekete B. 5. 
Csere: Györkös, Hadfi (kapusok), Vukajlovics 3, Kiss D. Zs., Horváth D., Paróczy 2, Kóka, Pécsi, Landi.

Horváth Roland:

Ugyanazok a problémáink, amelyek eddig is felmerültek. Az egyik az, hogy az első félidőben azért vezettünk, mert volt kapusteljesítmény. A másodikban ez már lényegesen, sőt – a végén volt egy két védés – majdnem a minimálisra csökkent. Sokszor hangsúlyozom, hogy a ziccerek és a kapusteljesítmény a legfontosabb. Menni kell tovább és ezeket a fiatal lányokat újra és újra hadrendbe kell állítani, ami nem egyszerű feladat.

Fekete Bozsana:

Nagyon nehéz ez, hiszen az első félidőben mi vezettünk és kiengedtük a kezünkből a mérkőzést. Stabilabbnak kell hátul lenni és ha már előnyt szereztünk, azt meg kell tartani. A támadójátékunkat fel kell építeni, hogy ezt meg is tartsuk. Fel kell emelni a fejünket és az NB I-ben továbbhaladni.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink