Jól kezdtük a három hazai mérkőzéses sorozatot

Az ÉRD feszes védelme tizenhét gólon tartotta a Fehérvárt, ezzel nagy különbségű győzelmet szereztünk hazai pályán.  
 
 
Újra gyerekzsivajtól és a népes szurkolóhad biztatásától volt hangos az Érdi Városi Sportcsarnok kedden délután, hiszen csapatunk fontos bajnokira készült a Fehérvár ellen.
 
Két vendéggóllal, és lassan épülő érdi támadójátékkal indult a találkozó. Az ötödik percben született az első érdi gól, Koren révén. Két perccel később már fordítottunk 3:2-re, Wolf értékesítette a büntetőket. A félidő közepén, 5:4 után sikerült váltani, tovább javult a védekezésünk, amiből Schatzl duplán szerzett indulásgólt, előbb Janurik, majd Kovács Anna szolgálta ki őt hajszálpontosan. Koren harmadik gólja a huszadik percben már a 9:4-et jelentette.
 
ÉRD - Fehérvár KC
 
Tíz perc után talált be a vendégcsapat, a félidőre három gólra felzárkózott a Fehérvár, amihez a vendég kapus, Kiss Éva feljavulása is kellett.
 
Jobban kezdte az ÉRD a második félidőt az ellenfélnél, Kovács Anna és Triscsuk is eredményes volt egy gyorsan végigvitt akciót követően. Mayer az első gólját szerezte a második félidő elején, ami jól mutatja az érdi védekezés hatékonyságát. A harmichatodik percben 15:10-nél megálltak a csapatok, Janurik minden lövést megfogott.
 
ÉRD - Fehérvár KC
 
Nyolc percig egyik csapat sem talált be, ezt azonban egy szenzációs öt perces időszak követte, átrohantunk a fehérváriakon. Sorra születtek az ÉRD gólok, a közönség már tízig is számolt, itt sem volt megállás. Kétszer is időt kért négy perc alatt a vendég vezetőedző, a második bizonyult hatásosnak 22:11 után lőtt újra gólt az FKC. A mérkőzés, a két pont sorsa eldőlt. Ideiglenesen még közelebb zárkózott a Fehérvár, a végére azonban újra kialakult a tizenegygólos különbség a két csapat között. 
 
 
Mindkét együttes kemény védelemmel állította meg az ellenfelet, az ÉRD tudott több gyorsgólt szerezni és több támadást gyorsan befejezni. Ez volt a lényegi különbség a két csapat között.   A második félidő közepén dőlt el a mérkőzés, utána végig őriztük előnyünket. A győzelemmel megszilárdítottuk helyünket a felsőházban, szombaton pedig a Békéscsaba következik ugyancsak hazai pályán. 
 
  

Támogatóink

Médiapartnereink