Itthon tartottuk a két pontot

Küzdelmes mérkőzésen három góllal, 26:23-ra nyertünk a Mosonmagyaróvári KC SE ellen. A második félidő hajrájában sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést.
 
A kemény védekezéssel kezdő vendég együttes az első percekben két gól előnyt tudott szerezni, de Triscsuk Krisztina és Pálos-Bognár Barbara gyors góljaival a 9. percre már döntetlen volt az állás. A kapuban Janurik Kinga bravúrokat mutatott be, és Schatzl Nadine és Katarina Krpez remek találatai után már mi vezettünk kettővel (7:5). Róth Kálmán időt is kért. Ezt követően három vendégtalálat következett, de Triscsuk Krisztina hétméteresből egyenlíteni tudott. A félidő utolsó percében Krpez emberhátrányból is eredményes volt, Pálos-Bognár Barbara pedig betörés után szerzett gólt. A félidőben 13:13-as döntetlen volt az állás.
 
A második játékrész elején két mosonmagyaróvári találatra Triscsuk Krisztina válaszolt előbb egy átlövésgóllal, majd hetesből vette be Schneck Réka kapuját. A 47. percig a a vendégek vezettek de, Katarina Krpez kétszer egymás után a kapuba talált, és Klivinyi Kinga sem hibázott, így újra nálunk volt az előny (20:19). Mariama Signaté kétszer is sáncolni tudta a mosonmagyaróvári próbálkozásokat. A védekezésbe sérülése után először, ha még rövid időre is, de Sara Vukcevic is visszatért a pályára. Schatzl Nadine és Kovács Anna góljaival két gólos előnnyel kezdtük meg az utolsó 5 percet, majd Triscsuk Krisztina 7. góljával sikerült három góllal (26:23) zárni a küzdelmes mérkőzést.
 
 
 
 
Hazai pályán biztató eredményt értünk el a KEK-ben, kilencgólos előnnyel utazunk Németországba. 
 
Az előző fordulóhoz, a hollandok elleni párharchoz képest, most sokkal több gólt szerzett csapatunk, ugyanakkor a kiállítás is jóval több volt ezen a találkozón. A büntetőket 70 %-al lőttük, három játékosunk is eredményes volt 7M-esből. Kovács Anna hatszor is betalált, pedig csak egy félidő alatt gyűjtögette góljait, míg Klivinyi és Triscsuk 5-5 gólt szereztek, vagyis három átlövőnk lőtte találataink felét. 
 
ÉRD KEK góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés
KEK Góllövőlista 0202 
 
A serdülők halasztottak múlt hétről, így ők két találkozót is játszottak a héten, mindkettőt hazai pályán. Szombaton legyőzték a Csepelt, amivel továbbra is a mezőny első felét zárja az ÉRD.
A juniorok edzőmérkőzéseken léptek pályára, ifjúsági csapatunk viszont lejátszotta Fehérvár elleni bajnokiját. A középmezőnybe jutás szempontjából fontos találkozón, jól kézilabdázva nyert az ÉRD a Városi Sportcsarnokban. 
 
 
A hét ÉRD eredményei
 
2014. január 29. szerda
OSB Leány E |  ÉRD – Dunaújvárosi KA 13:24 (6:9)
 
2014. január 30. csütörtök 
NBI Ifjúsági |  ÉRD – Fehérvár KC 34:26 (16:11)
   
2014. február 1. Szombat
 
OSB Leány E | ÉRD - Csepeli KSE 27:20 (11:9)
 
 
KEK Nyolcaddöntő | ÉRD - Buxtehuder SV 32:23 (14:12)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Félidőben hattal vezetett, tizenegy góllal nyert ifjúsági korosztályos csapatunk Egerben.
 
Mindkét játékrész második felét nyerték magabiztosan a mieink, a 13. perctől, 7:7-ről lépett el az ÉRD 10:7-re, majd a szünetig még hármat hozzátettek a lányok ehhez az előnyhöz. Az 54. percben 22:28-as állásnál ugyanúgy hat gól volt a különbség, ahogy a szünetben, a záró öt percet viszont hat-egyre hozták az érdiek. Legeredményesebbek, az egyaránt hat-hat gólig jutó Balázsovics Kinga és Turi Orsolya voltak.

Támogatóink

Médiapartnereink