Horváth Roland: „Mentálisan még erősebbek lettünk!”

5 nap, 5 mérkőzés, 5 győzelem. Százszázalékos mérleggel zárta a csehországi felkészülési tornát az Érd női kézilabdacsapata. A kupa tanulságait összegezte honlapunknak Horváth Roland vezetőedző.

fotó: Domonkos Bálint

A tornagyőzelem után pár nap elteltével hogyan lehet összefoglalni a csehországi túra legfontosabb tanulságait?

– Utólag talán nem is volt olyan nagy baj, hogy egy-két csapatot kivéve könnyebb ellenfelekkel játszottunk, hiszen több sérült játékosunk most tért vissza ebbe az acélos sportágba. Ezek a meccsek tényleg tökéletesek voltak arra, hogy a visszatérők önbizalma megjöjjön és újra a régi szintre hozzák magukat. Nem biztos, hogy jobb lett volna, hogy ha találkozunk olyan csapattal, amelyik szétbombáz bennünket, sem egészségügyi szempontból, mentálisan pedig így még erősebbek lettünk.

A Slavia Praha ellen szorosabb, a HK Hodonín ellen nagyobb arányú győzelem is színesítette a palettát.

– Ahogy néztük az eredményeket, örültem annak, hogy a lányok egy csapatot sem degradáltak le. Végigcsinálták-, és dolgozták becsülettel az egész hetet, holott elég szélsőséges körülmények között kellett pályára lépnünk. A legnagyobb melegben olyan csarnokban kézilabdáztunk, ahol nem oldották meg a légkondicionálást, úgyhogy abszolút kiképzőtábor jellege volt az egésznek.

Az edzőtáborokban nem csak a mérkőzések adhatnak plusz többletet a csapatnak. Mire helyeztek még hangsúlyt?

– Természetesen fontos volt, hogy a játékosok többet legyenek együtt, csapatösszetartáson is részt vettünk. Lényeges volt továbbá, hogy játékban összeszokjanak és gördülékenyebben működjön a védekezés és a támadás. Módfelett segített ez a torna ebben.

A torna legjobb játékosának Alekszandra Vukajlovicsot választották. Felépülése után idén nagy erősítést jelenthet az együttesnek.

– Alekszandra jövetele színesebbé teszi a palettát. Biztos vagyok benne, hogy nagy mozgatórugója lesz a csapatnak, mint ahogy Kopecz Barbara, Szabó Kitti vagy Mód Noémi is. Bízom abban, hogy ők hozzák azt a szintet, amit tudnak, hiszen nem véletlenül vannak itt.

A két hónapos felkészülésből 3 hét van még hátra, hogy néz ki a következő időszak programja?

– Folytatjuk tovább és építkezünk. Az utolsó két hétben úgy készülünk, ahogy a bajnokságban. Jövő héten még játszunk két edzőmérkőzést és továbbra is edzésekkel, edzőmeccsekkel próbáljuk fejleszteni a csapatot. Nem engedünk ki egy percig sem. Továbbá azon dolgozunk, hogy a jó kézilabda mellett meglegyen az kiváló összhang is, de erre eddig sem volt panasz és ezután sem lesz.

Köszönjük az interjút! Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink