Hollandia ellen vívott Eb-selejtezőket a magyar női kézilabda-válogatott

A héten válogatott játékosaink: Janurik Kinga, Kisfaludy Anett, Szabó Laura, Tóth Gabriella, Krpez Slezák Katarina, Andjela Bulatovic és Jamina Roberts is nemzeti válogatottjuk színeiben léptek pályára Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseken. A Suli Kézilabda Utánpótlás Programban pedig gazdára találtak az érmek a "véndiákok" és a 3. osztályosok tornáján.

A magyar női kézilabda válogatott Fehéroroszország és Koszovó legyőzése után a héten Hollandia ellen vívott selejtezőket. A győri mérkőzésen nemzeti csapatunk egygólos vereséget szenvedett a világbajnoki bronzérmestől. A találkozón Kisfaludy Anett egy gólt jegyzett, saját nevelésű beállónk, Szabó Laura pedig először lépett pályára a válogatottban. Vasárnap Eindhovenben vágott vissza a magyar csapat, a 22:23-as győzelmünkkel záruló összecsapáson Szabó Laura megszerezte első felnőtt válogatott gólját. A 3. csoportban Krpez Slezák Katarina és Jamina Roberts nemzeti csapatai egymás ellen játszottak két mérkőzést. Mind a két találkozón a hazai csapat örülhetett, Szerbia hétgólos, Svédország pedig balátlövőnk utolsó másodpercekben szerzett találatával, egy góllal győzött. Krpi összesen 19-szer, Jamina 5-ször volt eredményes. Montenegró legjobbjai, Andjela Bulatovic-csal soraiban Lengyelország ellen lépett pályára, és két győzelemmel bebiztosították a részvételüket a franciaországi Európa-bajnokságra. 

Kedden a Suli Kézilabda Utánpótlás Program "véndiák" záró fordulójában, illetve szerdán és csütörtökön a 3.osztályosok tornáján mérkőztek meg a diákok a dobogós helyezésekért. Az események végén NB I-es felnőtt csapatunk tagjai ajándékozták meg a résztvevőket egy-egy könyvjelzővel és az emléklapokkal, míg az okleveleket és az érmeket klubunk elnöke, Tekauer Norbert adta át a legeredményesebb csapatoknak. 

Szombaton Pest megyében szereplő csapataink léptek pályára a Batthyány Sportcsarnokban. Felnőtt együttesünk a Budai Farkasok, ifjúsági lányaink az FSZSE ellen gyűjtötték be a két pontot. U13 I. osztályban a 19-24. helyért küzdő együttesünk az Orosháza és a Vác ellen is döntetlenre végzett a hétvégi fordulókban. Bp. I. osztályú csapatunk nem bírt a Tempo KSE-vel. A Kovács László régió felsőházában szereplő U13 2. osztályú együttesünk két győzelmet szerzett a hétvégén. Gratulálunk a győzelmekhez!

 

 A hét ÉRD eredményei:

2018. március 24., szombat

Pest megye ifjúsági | ÉRD III - FSzSE 34:24 (1410)

 

Pest megye felnőtt | ÉRD II - Budai Farkasok 37:23 (18:10)

 

Bp. I.o. felnőtt | Tempo KSE - ÉRD III 41:17 (19:8)

 

U13 1. osztály 19-24 helyezésért | ÉRD - Oxxo Energy Orosházi NKC 17:17 (8:10)

U13 1. osztály 19-24 helyezésért | GVM Europe-Vác - ÉRD 23:23 (14:10)

 

2018. március 25., vasárnap

U8 Kovács László régió | ÉRD I - Alsónémedi SE 

U8 Kovács László régió | Dömsödi USE - ÉRD II

U8 Kovács László régió | Budaörsi KSE - ÉRD I

U8 Kovács László régió | Alsónémedi SE - ÉRD II

 

U13 2. osztály Kovács L. régió Felsőház | ÉRD - Budaörsi KSE 23:19 (14:5)

U13 2. osztály Kovács L. régió Felsőház | Ceglédi KCSE - ÉRD 14:20 (3:12)

 

Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink