Hamar állva hagyta az MTK-t az ÉRD

Ugyan az MTK három góllal is vezetett, az ÉRD könnyedén fordítva verte a fővárosi kék-fehéreket a IX. Érdi Kupa második napján. A torna másik összecsapásán a Dunaújváros pocsék kezdés után hétgólos hátrányból felállva győzött hattal a Kisvárda ellen.

Dunaújvárosi KKA–Kisvárdai KC

Az ÉRD elleni mérkőzéshez hasonló lendülettel, sőt, még annál is jobban kezdte a Dunaújváros elleni meccsét a Kisvárda, amely első gólját a tizedik percben kapta, negyedóra után már 8–1-re is vezetett, ám a szünetig zárkózott a Kohász (9–14). A második játékrészben pedig ritmust váltottak György László lányai, akik Szekerczés Luca vezérletével fordítottak és végül 31–25-re győztek.

IX. Érdi Kupa
Dunaújvárosi KKA–Kisvárdai KC 31–25 (9–14)
Legjobb dobók: Szekerczés 10, Grosch 8, ill. Dajka 5, Habanková 4

ÉRD–MTK Budapest

Az MTK meglepte az ÉRD-et a mérkőzés első perceiben, hiszen Tóth Eszter egyszer, Fekete Bozsana pedig kétszer volt eredményes (0–3). Innentől viszont az érdiek elkapták a fonalat, Szabó Laura, Kiss Nikolett, Tóth Gabriella, Jovana Kovacsevics, Alexandra do Nascimento és Bízik Réka is eredményes volt, ennek köszönhetően pedig a tizenkettedik percre 8–4-re fordítottak Szabó Edináék. A következő tíz percre mindkét csapat lendülete alábbhagyott, ám az ÉRD így is őrizte előnyét, a szünetre pedig 14–11-es előnnyel vonult.

A második játékrészben kitartott a hazaiak lendülete, akik előnyület folyamatosan növelték, köszönhetően elsősorban az egyre jobban összeálló védekezésnek – nem elfeledve a kreatív támadásokat sem. Az utolsó negyed óra kezdetén tovább nyílt az olló, miután Csáki Lilla és Schatzl Natalie is bevette Suba Sára kapuját. Az ÉRD végül könnyed, 36–25-ös győzelmet aratott.

IX. Érdi Kupa
ÉRD–MTK Budapest 36–25 (14–11)
Legjobb dobók: Lavko, Tóth G., Jerábková, Szabó L. 5-5, Bízik R. 4, ill. Pál T. 7, Fekete B., Tóth E. 4-4

A IX. Érdi Kupa további programja
08.17., 18.00:
 MTK Budapest–Kisvárdai KC
08.17., 19.45: ÉRD–Dunaújvárosi KKA

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink