Győzelemmel ünnepeltük a bronzérmünket

NB I-es felnőtt csapatunk a bajnokság utolsó mérkőzésén 29:21-es győzelmet ért a Budaörs Handball együttese ellen. A találkozó után csapatunk nyakába került a bronzérem, klubunk történetében sorozatban hatodszor.

A K&H női kézilabda liga utolsó fordulójában Tóth Gabriella szerzett vezetést csapatunknak, majd Mariama Signaté átlövésből duplázta meg előnyünket. A folytatásban felváltva születtek a találatok, Krpez Slezák Katarina és Tóth Gabriella góljaira is volt válaszuk a vendégeknek, de a tizedik perc végére jobbszélsőnk és irányítónk ismét eredményes volt, mellyel 8:5-re módosult az állás. Az első negyedóra végére a Budaörs egyre zárkózott, de Kisfaludy Anett, Jamina Roberts és Mariama Signaté jóvoltából négygólos előnyre tettünk szert a félidő utolsó harmadára fordulva, miközben a vendégek büntetőből sem tudtak túljárni Julie Foggea eszén. A szünetre is ilyen különbséggel vonulhattunk köszönhetően Krpez Slezák Katarina és Andjela Bulatovic találatainak. 

A fordulás után két szélsőnk, Gávai Szonja és Krpez Slezák Katarina növelték góljaink számát, majd Tóth Gabriella is eredményesnek bizonyult (19:13). A folytatásban Krpez Slezák Katarina és Szabó Laura hétméteresből, Mariama Signaté átlövésből, Coralie Lassource pedig a szélről vette be Wéninger Alexa kapuját, így az 51. percben már  hét találattal vezettünk. Julie Foggea ziccerek mellett még egy budaörsi büntetőt is hárított, míg a túloldalon Jamina Roberts, Tóth Gabriella és Kisfaludy Anett vették be a hálót, és növelték kilencgólosra előnyünket. A hajrában fiataljaink is pályára léptek, az utolsó találatot junior korú játékosunk, Domokos Dalma szerezte (29:21).   

A lefújás után Dr. Aradszki András, Érd MJV országgyűlési képviselője, T. Mészáros András, Érd MJV Polgármestere, Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai Igazgatója és Rupp István, a Magyar Kézilabda Szövetség Versenyigazgatója adta át csapatunk játékosainak és stábtagjainak a harmadik helyért járó bronzérmeket.

 

NB I női felnőtt 2017/2018 26. forduló
Időpont: 
2018. május 23. 18:00

29

(16)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 6/6

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
3
1
1 (1)
1
2
4
3
Katarina Krpež-Šlezák 8 (4)
5
1 (1)
Budaörs Handball
2
2
7
2
3
1
2
1 (1)
1

21

(12)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 3/1

Vezetőedző
MIHÁLY Attila

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Nézőszám: 
1300 fő
Játékvezetők: Medve Róbert, Tarnavölgyi Gergely

Támogatóink

Médiapartnereink