Győzelemmel kezdtünk itthon

Lányaink első hazai mérkőzésünkön remek szurkolótáborunk biztatása mellett, igazi csapatmunka eredményeként 27:20-ra győzték le az Ipress Center-Vác együttesét. 

 
A bajnokság második fordulójában az Ipress Center-Vácot fogadtuk. Az ÉRD Arénában az idény első találatát Andjela Bulatovic lőtte egy betörésből, melyet követően Janurik Kinga védései ellenére egyenlített ellenfelünk. Mireya González Álvarez két egymást követő góljával visszavettük a vezetést, majd Gridnyeva Szvetlana kapuját hétméteresből nem tudta bevenni Temes Bernadett. A 12. percben mindössze harmadszor volt eredményes ellenfelünk, míg lányaink ekkor már hatszor vették be Barbara Arenhart kapuját (6:3). Klivinyi Kinga találatával 8:4-re vezettünk, azonban a vendégcsapat emberelőnyét kihasználva három találatot ledolgozott hátrányából. 9:9-nél ért utol bennünket az Ipress Center-Vác, de Kisfaludy Anett lerohanásból ismét csapatunkat juttatta előnyhöz, melyet meg is őriztünk a találkozó hátralévő részében. A 22. percben Katarina Krpez Slezak vette be a váci kaput, majd Andjela Bulatovic szerezte meg második találatát, háromgólosra növelve előnyünket (12:9). A játékrész utolsó percében Mariama Signaté átlövésből állította be a 13:10-es félidei eredményt. 
A fordulás után két kivédekezett vendég akciót követően Mireya González Álvarez és Klivinyi Kinga is gyors ellentámadás végén szerzett gólt (16:11). Ezután hét perc alatt a váci csapat négy találatot szerezve felzárkózott egy gólra (16:15). Lányaink egységét és küzdőszellemét jól mutatja, hogy az egyenlítés helyett Katarina Krpez Slezak értékesített hétméteresére, illetve Barján Bianka négy akciógóljára mindössze két értékesített váci büntető volt a válasz, így 48 perc után 21:17 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben a vendégcsapat akcióból tizenegy percen át nem tudta bevenni Janurik Kinga kapuját, így ötgólosra nőtt előnyünk (23:18). A mérkőzés hajrájában csapatunk és szurkolótáborunk is ráerősített, így még két találattal megtoldottuk előnyünket, Fekete Bozsana utolsó másodpercben szerzett gólja a 27:20-as végeredményt jelentette. Csapatunk szerdán Kisvárdán vendégszerepel, míg hazai pályán legközelebb az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét fogadja 10.01-jén, szombaton 16 órától. A találkozóra jegyek hétfő reggeltől kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában és online az ÉRD Aréna weboldalán.
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink