Győzelemmel kezdtünk az EHF Kupában

 

Kissé görcsösen, sok hibával kezdte a Juhász Gabriellát és Heidi Løkét is a soraiban tudó norvég Storhamar elleni EHF-Kupa-mérkőzését az ÉRD, hiszen az első percekben Chana Masson védése mellett Kiss Nikolett és Markéta Jeřábková is csak a kapufát találta el, míg a túloldalon a skandinávok hozták a precizitásukat, s megléptek három góllal. Ezt követően ugyan az ÉRD-nek is volt egy jobb periódusa, de az exgyőri beálló, Løke vezetésével tovább növelte a különbséget a norvég csapat, így Szabó Edinának már a 14. percben időt kellett kérnie.

A folytatásban a házigazda is egyre inkább összekapta magát, Markéta Jeřábková és Szabó Laura remeklésének köszönhetően így a szünetben csak két góllal vezetett a Storhamar (12–14).

A fordulás után néhány perc alatt nagyon közel került az egyenlítéshez Szabó Edina csapata, de Jovana Kovačević gólja és Julie Foggea védései után ismét a norvégok léptek meg, azonban Jelena Lavko és Kovačević termelték a gólokat, így a játékrész derekán Kovačević már tényleg egyenlített (20–20).

Sőt, nem sokkal később Coralie Lassource lerohanásgólja után a mérkőzésen először vezetett az ÉRD (22–21)!

Ezt követően is úgy tűnt, hogy az ÉRD akár meg is léphet és egy nagyobb arányú győzelmet is arathat, de a török játékvezetők sokszor érthetetlen ítéleteit remekül kihasználta a Storhamar, amely Betina Riegelhuth vezetésével az utolsó hat percre kétgólos előnnyel érkezett (25–27).

Ezt viszont ledolgozta a házigazda! Az igazi fordulatok pedig csak ez után jöttek, az utolsó perc előtt néhány minutummal Coralie Lassource ismét megfordította a meccset (29–28).

Őt honfitársa, Julie Foggea követte egy remek védéssel. Így az ÉRD 29–28-ra megnyerte a mérkőzést


– Remekül kezdtünk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk és megpróbáltunk minél több góllal vezetni, de húsz perc után az Érd visszajött és megmutatta, hogy egy jó csapat. A második játékrészben nagyot harcolt mindkét csapat. Megpróbáltuk a legjobbunkat nyújtani. Vezettünk öt góllal is, mégis kikaptunk eggyel, de jövő vasárnap ismét találkozunk – mondta Arne Senstad, a Storhamar szakvezetője.

– Jól kezdtük a meccset, vezettünk öt góllal is. Tudtuk, hogy az ÉRD egy kemény csapat, jó játékosai vannak, ezért nekünk is nagyon fel kellett készülnünk a meccsre. A második félidőben nagyon könnyen lőtték a gólokat, mi pedig nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, így nem tudtuk megtartani a vezetést, de nagyon készülünk a jövő vasárnapi visszavágóra – értékelt Heidi Løke.

– Nagyon jól kezdte a meccset a Storhamar, a mi csapatunk ugyan nagy hagyományokkal rendelkezik az EHF-Kupában, de ez a mostani csapat mégis megilletődötten kezdett. Mi is tudtuk, hogy az ellenfél is nagyon erős játékosokból áll, Heidi Løkét sem kell bemutatni senkinek, de sok más jó játékosuk van. Fantasztikusat küzdött a csapatom a győzelemért, amire büszke lehet. Köszönjük a közönségnek ezt a fantasztikus hangulatot, rég volt ilyen. Nagy meccs volt, nagyot küzdöttek a csapatok. Mi is készülünk a visszavágóra, hiszen még csak az első félidő telt le – nyilatkozta Szabó Edina.

– A kezdetektől kemény meccs volt, nagyon készültünk, de védekezésben sok hibát vétettünk. Utána hallgattunk Edinára és a szurkolók is belehajszoltak minket abba, hogy a legjobbunkat nyújtsuk. Remélem, a visszavágó is ilyen kemény lesz – mondta Jovana Kovačević, az ÉRD átlövője.

A visszavágót november 18-án, 18 órakor rendezik a norvégiai Hamar városában. Előtte azonban 13-án, kedden a DVSC-t fogadjuk a Magyar Kupa negyedik fordulójának mérkőzésén 18:00-tól az Érd Arénában.

 

KÉZILABDA, NŐK, EHF-KUPA, 3. SELEJTEZŐKÖR, 1. FORDULÓ

ÉRD–STORHAMAR (norvég) 29–28 (12–14)

Érd, 1600 néző. V: Hatipoglu, Simsek (törökök)

ÉRD: Janurik – Krpež-Šlezák 5 (1), Kiss N., Tóth G., SZABÓ L. 3 (1), JEŘÁBKOVÁ 6, C. Lassource 2

Csere: Foggea (kapus), Schatzl Natalie, KOVAČEVIĆ 7, Gávai 1, LAVKO 5

Edző: Szabó Edina

STORHAMAR: MASSON – Venn 1, Nestaker 4, Enkerud 3, LØKE 7, B. RIEGELHUTH 9 (1), Juhász 1

Csere: Liden (kapus), Folkvord 2, Fredriksson, Szarková 1, Skinnehaugen

Edző: Arne Senstad

Az eredmény alakulása. 4. perc: 0–3. 11. p.: 3–6. 16. p.: 4–9. 20. p.: 8–10. 27. p.: 9–13. 36. p.: 16–17. 43. p.: 20–20. 47. p.: 24–22. 54. p.: 25–27.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink