Győzelemmel búcsúztattuk az esztendőt

A mérkőzés korai szakaszában komoly előnyt szereztünk, és ezt megőrizve győztünk Egerben.
Két ünnep között, vasárnap este  az újonc Eger otthonába utaztunk, ahová sok érdi szurkoló is jó hangulatban kísérte el a csapatot. A hazaiak a mérkőzés előtt virágcsokorral köszöntötték a magyar válogatott két VB résztvevő érdi tagját, Triscsuk Krisztinát és Szekeres Klárát.
Hat perc alatt 5:1-es előnyt szerzett az ÉRD, csere nélkül kézilabdáztunk, igyekezett is a csapat ezt kihasználva gyors akciókat szervezni, Bognár Barbara irányította a támadásainkat. A házigazda nagy szorgalommal, lelkesen kézilabdázott, a 12. percre 5:6-ra jöttek fel. Oguntoye Viktória nagyszerűen kezdett az érdi kapuban, szélről lehetetlen volt gólt lőni kapusunknak. Két perccel később újra négy góllal vezettünk, középről és balszélről is szereztünk indulásgólt.
A huszadik percre hétgólosra nőtt a különbség, Alja Koren játékba lendült, Klivinyi Kinga pedig már negyedik akciógólját jegyezte (7-15). Kisfaludy Anett is hasonlóan aktív volt támadásban, a védekezésből pedig sáncokkal is kivette a részét. A huszonkettedik percben Schatzl Nadine-t tiszta ziccerben faultolták, amiért piros lapot ítéltek a játékvezetők Trbovic-nak. Oláh Nóra kapott lehetőséget irányítóként a félidő hátralévő részében.
A szerbiai VB-n szereplő trió csak a második félidőben lépett pályára, Triscsuk Krisztina balátlövőként, Szekeres Klára jobbátlövőként, Sara Vukcevic beállósként támadott, míg a kapuba érkezett Janurik Kinga. A játékrész első felében a védelmek jeleskedtek, sokszor jeleztek passzív játékot a játékvezetők, illetve sok volt a pontatlan, kaput nem eltaláló lövés mindkét oldalon. Állandósult az öt-hatgólos ÉRD vezetés, az egriek nem tudták szorosabbá tenni a mérkőzést.
A félidő közepén Balog Beáta szerzett sorozatban három gólt, így az utolsó tíz perc 21:28-nál kezdődött. Klivinyi Kinga és Kovács Anna léptek újfent pályára, egy-egy góljuk, majd Szekeres találata már a 23:31-es ÉRD vezetést jelentette az 54. percben. Az utolsó öt percben hazai indulásgóloknak tapsolhatott az egri közönség, amivel 27:32-re szépítette a végeredményt Herczeg Béla együttese.
Győztünk Egerben, és a felsőházban zártuk az évet. Szombaton hazai pályán folytatódik számunkra az NBI alapszakasza, a Siófokot látjuk vendégül az ÉRD ARÉNA-ban.
 

Támogatóink

Médiapartnereink