Győzelem a szezon utolsó mérkőzésén

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga utolsó, 26. fordulójában 32:35-ös győzelmet ért el az Alba Fehérvár KC együttese ellen.

A bajnokság utolsó fordulójában a székesfehérvári Köfém Sportcsarnokban lépett pályára bronzérmes csapatunk. A találkozón a hazaiak góljára gyors középkezdés után Andjela Bulatovic válaszolt, majd két fehérvári találat után Fekete Bozsana volt eredményes a szélről (3:2). A hetedik minutumban újra balszélsőnk lőtt a kapuba, mellyel 5:5-nél egyenlítettünk, majd a vezetést a 9. percben vettük át, amikor egy kivédekezett akció után, gyors ellentámadást vezetve montenegrói irányítónk talált a kapuba (6:7). A folytatásban felváltva születtek a találatok, Mireya González Álvarez és Klivinyi Kinga  góljaira is volt válasza az Alba Fehérvár KC együttesének (9:10). A félidő utolsó harmadára fordulva Katarina Krpez Slezak a szélről, míg Kisfaludy Anett beállóból szerzett találatával 11:13-ra vezettünk. A játékrész hajrájához érkezve a hazaiak egyenlíteni tudtak, majd egy fehérvári hétméteres góllal a szünetre egygólos hátránnyal vonultunk (18:17).

A fordulás után a Kisfaludy Anett által kiharcolt hétméteresből Katarina Krpez Slezak egyenlített, majd egy kivédekezett hazai akció után Mireya González Álvarez juttatta ismételten előnyhöz csapatunkat. Janurik Kinga káprázatos védéseinek is köszönhetően a hazaik a játékrész tizenegyedik percében szerezték második találatukat, míg lányaink tízszer voltak eredményesek, mellyel 19:27-re vezettünk a hazai pálya hangulatát teremtő szurkolótáborunk legnagyobb örömére. A folytatásban Andjela Bulatovic betörésből, míg Mariama Signaté a szaggatottról növelte találataink számát, így a félidő feléhez érkezve hét gól volt az előnyünk. A következő percekben Mireya González Álvarez jegyezte egymást követő három találatunkat, majd ismét montenegrói irányítónk lőtt a hálóba (25:33). A bajnokság utolsó mérkőzésének hajrájában minden játékosunk szerepet kapott, Janurik Kingát pedig a pályafutását befejező legendánk, Gridnyeva Szvetlana váltotta a kapuban. Együttesünk szezonbeli utolsó találatát Katarina Krpez Slezak szerezte, a végül 32:35-re megnyert mérkőzésen. 

 

K&H női kézilabda liga 2016/2017 26. forduló
Időpont: 
2017. május 28. 18:00

32

(18)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 8/8

Vezetőedző
DELI Rita

Alba Fehérvár KC
2
13 (8)
2
1
1
2
1
7
1
2
1
ÉRD
6
4
3
2
3
Katarina Krpež-Šlezák 10 (5)
7

35

(17)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 5/5

Vezetőedző

Helyszín: 
Köfém Csarnok
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter

Támogatóink

Médiapartnereink