Győzelem remek védekezéssel

Együttesünk nagyon jó védekezéssel és kiváló kapusteljesítménnyel fontos két pontot szerzett a K&H női kézilabda liga 18. fordulójában a DVSC-TVP ellen. 

A mérkőzést megelőzően a legújabb érdi dm üzlet megnyitójának házigazdája Janurik Kinga és Klivinyi Kinga volt. A dm az ekkor befolyt bevételt, összesen 720.018 forintot teljes egészében a csapat által megjelölt Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány részére ajánlja fel. Az adományt a dm képviseletében Csoknyainé Horváth Gertrud cégvezető, illetve Kanyó Roland Marketing és PR menedzser adta át az alapítvány elnökének, Böjtös Andreának. Ezt követően a Magyar Kézilabda Szövetség képviseletében Dr. Kersch Ferenc főtitkár-helyettes a 2016-os év legjobb kapusának járó emlékplakettet adta át csapatkapitányunknak, Janurik Kingának, míg a 2015/2016-os szezon gólkirálynőjének járó serleget Katarina Krpez Slezak-nak. A lányoknak T.Mészáros András, Érd MJV polgármestere is gratulált, és virágcsokorral köszöntette őket.

A gólszegény első percekben a vendégek szerezték meg a vezetést, melyet Klivinyi Kinga egyenlített ki átlövésből a 4. percben. Öt minutummal később Andjela Bulatovic labdaszerzés után alakította 2:2-re az állást, majd irányítónk bejátszását szerb jobbszélsőnk váltotta gólra, mellyel megszereztük a vezetést, miközben Gridnyeva Szvetlana hárította Siska Pálma büntetőjét (3:2). A félidő középső harmadában a jól működő védőfalunk mögött több bravúrt is bemutató Janurik Kinga két gólt kapott, míg lányaink Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak egy-egy, valamint Larissa Araújo két találatával növelték előnyünket (7:4). A játékrész hajrában ledolgozta hátrányát a DVSC, de Fekete Bozsana szélről visszavette a vezetést csapatunknak, így 8:7-es előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A fordulást követően kilenc percig érintetlen maradt a fantasztikusan védő Janurik Kinga hálója, míg együttesünk felállt fal ellen és lerohanás végén is eredményes volt, összesen ötször, így a 39. percben 13:7-es vezetésünknek örülhetett az ÉRD Aréna közönsége. A folytatásban háromra csökkentette hátrányát a vendégcsapat, de Kiss Nikolett, Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak találataival a félidő felére visszaállítottuk a hatgólos különbséget (16:10). Ezután Larissa Araújo és Andjela Bulatovic is lerohanás végén növelte találataink számát, viszont ellenfelünk így is közelebb került hozzánk, de háromnál kisebbre nem csökkent előnyünk (19:16). A hajrában Kiss Nikolett átlövésből, saját nevelésű beállónk, Szabó Laura pedig előbb beállóból, majd a büntetővonalról is betalált, míg a 23:19-es végeredményt Klivinyi Kinga betörésből állította be. Lányaink legközelebb jövő szombaton 18:00-tól lépnek pályára az MTK Budapest otthonában.

 

K&H női kézilabda liga 2016/2017 18. forduló
Időpont: 
2017. március 29. 18:00

23

(8)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 2/1

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
2 (1)
3
6
1
4
4
Katarina Krpež-Šlezák 3
4
6 (3)
1
1
3 (1)
1
1
2

19

(7)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 6/4

Vezetőedző
TISELJ Anton

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor

Támogatóink

Médiapartnereink