Győzelem a Kispest otthonában

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga 23. fordulójában 30:47-es győzelmet ért el a Kispest NKK ellen a Soroksári Sportcsarnokban.

Négy nappal  a Győr elleni mérkőzést követően Kispesten léptünk pályára a bajnokság küzdelmeiben. A találkozón a hazaiak szereztek vezetést, melyre Klivnyi Kinga bejátszásából Katarina Krpez Slezak válaszolt. A harmadik percben Gridnyeva Szvetlana hárított büntetőt, majd Andjela Bulatovic indítása után újfent szerb jobbszélsőnk egalizált, egy lerohanás végén pedig Fekete Bozsana alakította 2:3-ra az állást. Ezt követően zsinórban 6  gólt szereztünk, Katarina Krpez Slezak háromszor, Kisfaludy Anett két ízben, míg Kiss Nikolett egyszer volt eredményes, így tíz minutum elteltével 2:9-re vezettünk. A folytatásban Mariama Signaté és Klivinyi Kinga növelte találataink számát, majd a tízgólos különbséget magyar válogatott balátlövőnk állította be, miután labdaszerzés után a kapuba lőtt (3:13). A hajrára fordulva felváltva születtek a gólok, Larissa Araújo és Mireya González Álvarez két-két találatára is volt válasza a hazaiaknak, így a játékrész utolsó öt minutumához érkezve 7:17-re vezettünk. Az utolsó percekben Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak is eredményes volt a 12:22-es eredménnyel záruló első félidőben.

A fordulás után Klivinyi Kinga felállt fal ellen, Katarina Krpez Slezak pedig indításból lőtt a hálóba, majd saját nevelésű beállónk Szabó Laura értékesített higgadtan egy büntetőt (13:25). A folytatásban szélsőink lerohanás végén voltak eredményesek, míg Klivinyi Kinga átlövésből lőtt a kapuba. A játékrész közepén Zeljana Stojak öt perc alatt egy gólt kapott, míg lányaink indításból és felállt fal ellen is a kapuba találtak, így a 44. minutumban 20:33-ra vezettünk. A mérkőzés utolsó harmadához érkezve közelebb zárkózott a Kispest, de három minutum alatt Fekete Bozsana és Mireya González Álvarez is kétszer-kétszer lőtt a hálóba, majd Takács Kitti egy indítást gólra váltva alakította 26:44-re az állást. Az utolsó percekben Barján Bianka jegyzett találatot, míg a mérkőzés zárásaként "hetesölő" Gridnyeva Szvetlana hárított indőntúli hétméterest (30:47). Csapatunk legközelebb május 20-án, szombaton a Dunaújvárosi Kohász KA ellen lép pályára a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben. Hajrá ÉRD!

 

K&H női kézilabda liga 2016/2017 23. forduló
Időpont: 
2017. május 3. 19:00

30

(12)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 8/6

Vezetőedző
BÉKI NAGY Bertalan

Kispest NKK
3
3
3
4 (2)
1
2
1
8 (4)
3
2
ÉRD
2
5 (1)
3
5
3
3
4
1
Katarina Krpež-Šlezák 12 (2)
2
6

47

(22)

Kiállítás: 12 perc

7 méteres 4/3

Vezetőedző

Helyszín: 
Soroksári Sportcsarnok
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor

Támogatóink

Médiapartnereink