Győzelem az ÉRD Arénában

Csapatunk a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában 34:24-es győzelmet ért el az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE ellen.

Az összecsapáson a Békéscsaba szerzett vezetést, majd a harmadik percben Katarina Krpez Slezak egyenlítette ki az állást. 1:2 után Kisfaludy Anett két, illetve Klivinyi Kinga és Andjela Bulatovic egy-egy találatával tíz minutum eltetével 5:2 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén, miközben Janurik Kinga több vendég próbálkozást is hárított, Gridnyeva Szvetlana pedig egy büntetőt hatástalanított. A folytatásban Mariama Signaté átlövésből, míg Fekete Bozsana lerohanás végén növelte négy gólra előnyünket, de zsinórban három vendég találattal 8:7-re alakult az állás. Az első játékrész hajrájára fordulva Katarina Krpez Slezak a hétméteresvonalról és akcióból is bevette Triffa Ágnes kapuját, ennek ellenére 11:11-nél egyenlített a viharsarki együttes. Végül a félidő utolsó három percében négy ízben is eredményesek voltak lányaink, így a szünetre 15:11-el vonulhattak a csapatok.

A folytatásban a vendégek hét perc alatt egyszer tudták bevenni Janurik Kinga kapuját, míg csapatunk felállt fal ellen és lerohanás végén is eredményes volt -összesen négyszer ez idő alatt-, melynek köszönhetően 19:12-re alakult az állás. A következő percekben Katarina Krpez Slezak szerezte egymást követő három gólunkat, szerb jobbszélsőnk indításból, a büntetővonalról és szélről is eredményes volt, de ezekre volt válasza ellenfelünknek, így nem tudtuk növelni előnyünket (24:17). Az összecsapás utolsó tíz percére fordulva ötre zárkózott a Békéscsaba, de ezt követően Janurik Kinga csak egy, míg a hajrában szerepet kapó, és két védéssel bemutatkozó Zeljana Stojak két gólt kapott. Támadásban lányaink emberhátrányban Barján Bianka révén kétszer is eredményesek voltak, majd Szabó Laura beállóból növelte találataink számát, míg a 34:24-es végeredményt Mariama Signaté átlövésből állította be. Csapatunk legközelebb egy hét múlva az Budaörs Handball otthonában lép pályára. Hajrá ÉRD!   

 

K&H női kézilabda liga 2016/2017 20. forduló
Időpont: 
2017. április 15. 18:00

34

(15)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 6/3

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
1
2
5
2
5
5
Katarina Krpež-Šlezák 11 (3)
2
1
Békéscsabai Előre NKSE
2
3
1
2
2
8 (4)
1
5

24

(11)

Kiállítás: 2 perc

7 méteres 5/4

Vezetőedző
SKALICZKI László

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Támogatóink

Médiapartnereink