Fontos rangadó jön a NEKA ellen

A bennmaradás szempontjából nagy téttel bíró mérkőzés következik felnőtt csapatunk számára a bajnokságban. Az NB I 14. fordulójában, szombaton 18 órától a NEKA együttesét fogadjuk az Érd Arénában.

Igaz, hogy az előző fordulóban érkeztünk el a bajnokság feléhez és még sok mérkőzés vár a lányokra, a következő feladat előreláthatólag mégis rendkívül fontos lehet a célkitűzés szempontjából. A NEKA jelenleg sereghajtó a bajnokságban, újoncként azonban már egy győzelmet és egy döntetlent is kiharcolt. Meglepetésre a Dunaújváros otthonából pontot raboltak Bohus Bea tanítványai, míg a másik friss feljutó Békéscsaba ellen hazai pályán tudtak nyerni.

Meg kell említeni, hogy a fiatal gárda az utóbbi hetekben szoros meccset tudott játszani az MTK és az Alba Fehérvár ellen is, így nem számíthatunk könnyű találkozóra. Erre enged következtetni az 1. fordulós egymás elleni összecsapásunk is, ugyanis hiába vezettünk a szünetben és még szűk negyed órával a vége előtt is 5 találattal, a vége nagyon szoros lett és mindössze 31-30-ra sikerült nyernünk Balatonbogláron.

A fiatal gárda az NB I/B-s bajnokság harmadik helyén álló Eszterházy SC-től Bató Lili személyében új játékossal erősített az előző kör előtt. Az irányító a Budaörs ellen már be is mutatkozott új csapatában és négy találatot szerzett (ennek ellenére a NEKA vereséget szenvedett). A házi góllövőlistájuk kiegyenlített képet mutat. Uhrin Lili áll az élen 50 góllal, majd őt követi Szabó Anna 46 és Varga Emília 41 találattal, de figyelnünk kell Csíkos Lucára is, aki a negyedik a sorban és ősszel hét gólt is berámolt a kapunkba.

Csapatunk jelenleg csak a NEKA-t előzi meg, így mindenképp szükség lenne a 2 pontra, ha tartani szeretnénk a lépést a bennmaradás elérése céljából.

K&H női kézilabda liga, 14. forduló
ÉRD – NEKA
Érd Aréna

2023. február 11. (szombat) 18:00

Jegyinformáció az Érd Aréna honlapján.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink