Elképesztő védekezés és kapusteljesítmény

Alig lehetett gólt lőni az ÉRD-nek, a vártnál is magabiztosabban, könnyedén győztük le hazai pályán a Vácot.
Szurkolóink, az érdi B-közép tagjai óriási méretű élőképpel, gigantikus narancssárga-fekete zászlóval lepték meg a csapatot a szezon első hazai rangadóján. A tét érezhető volt a nézőszámon is, a szezonnyitóhoz képest sokkal többen kilátogattak a találkozóra, a hétközi időpont és a kései kezdés ellenére.
A negyedik fordulóra két győzelemmel, hibátlan mérleggel érkezett az ÉRD, hiszen a Veszprém elleni találkozót a BL szereplés miatt halasztották a csapatok. Feszülten kezdtek a csapatok, apró hibák csúsztak a játékba itt is - ott is, így az első percekben nem született gól a találkozón. A hatodik percben tört meg a gólcsend, Kisfaludy Anett indulás után volt eredményes. Így nem meglepő, hogy az első tíz percben nem alaklult ki nagy különbség, de végig az ÉRD volt előnyben (4-2).
Wolf egyre jobban mozgatta a társakat, Oguntoye pedig ott folytatta, ahol Siófokon abbahagyta - az első 15 percben csupán három gólt kapott. A másik oldalon is leginkább Triffán múlt, hogy csak 6-3-ra vezettünk, időt is kért a váci vezetőedző, Konkoly Csaba. Hiába próbálta megállítani a játékot a vendég tréner, Szekeres és Schatzl góljait követeőn Szabó Edina emelte magasba a kezét (8-3).
Fellált fal ellen egyszerűen képtelen volt gólt lőni nekünk az ellenfél, Oguntoye elképesztő hatákonysággal hárította a vendégek próbálkozásait. Újabb hosszú gólcsend következett a mérkőzésen, ezt a 28. percben Stefanovic-nak sikerült megtörni, majd még ugyanabban a perben jött Klivinyi válasza (9-5). Az utolsó három percben három gólt kaptunk, amivel 10-7-re zárkózott fel az ellenfél.
Fordulás után nagy iramban folytatták a csapatok, mindkét csapat törekedett a gyorsindulásokra és a lendületes támadásbefejezésekre. Gridnyeva megfogta a meccs első váci hetesét, így 12-7-re elléptünk a 33. percben. A két kapus továbbra is nagyszerűen őrizte kapuját, ráadásul Oguntoye remek indításokkal szolgálta ki a szélsőinket (14-9). Nem várt sokat második időkérésével Konkoly Csaba, a 39. percben újra játékmegszakítást kért.
Koren nagy meglátását az óriási meccset játszó Schatzl váltotta gólra, Klivinyi pedig a második félidőre találta meg igazi lövőformáját, a állás az ő találataikkal változott 17-10-re a 43. percben. Két perccel később a mérkőzésen először kerültünk emberhátrányba, Kisfaludy Anettet a beállóssal szemben állították ki. A különbség azonban nem csökkent, sőt tovább nőtt a csapatok között (20-11). Mindkét játékrész első 20 percében 4-4 gólt lőtt a Vác, ezzel az utolsó tíz perc már örömjátékkal és kiszámolóssal kezdődött (21-11).
Az utolsó negyedórában megszaporodtak az érdi kiállítások, amiből Virág góljaival szépíteni tudtak a vendégek (22-14). A vége azonban ismét az ÉRD-é volt, így meg lett a tízgólos különbség is.
Hibátlanok vagyunk a bajnokságban, amit már csupán két együttes mondhat el magáról négy fordulót követően. Ez némi meglepetésre nem a Ferencváros vagy a Győr, hanem a Debrecen és az ÉRD együttese. Legközelebb a két csapat egymás ellen játszik, vasárnap kora este a Hódosban.  
.

Támogatóink

Médiapartnereink