Dunaújvárosi rangadóval zárja az idényt az ÉRD

Május 30-án, 17 órától a 9. helyen álló Dunaújvárosi KKA vendégeként játssza a 2020/21-es NB I-es idény utolsó mérkőzését a 11. helyezett ÉRD. Horváth Rolandék sikerük esetén a Kohászt biztosan megelőzik, de akár 9. helyen is végezhetnek. A mérkőzést a DKKA Tv YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

A Dunaújvárosi Kohász KA–ÉRD mérkőzést a DKKA TV YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

Az NB I-ben maradás biztosítása óta nincs jó formában az ÉRD női kézilabdacsapata. Horváth Roland együttese bár a negyedik karanténja után még több szoros eredményt is hozott, hiszen az MTK vendégeként játszott döntetlent, majd a Győr, a Mosonmagyaróvár és a Debrecen dolgát is megnehezítette, de a Kisvárda elleni hazai döntetlen után a Boglári Akadémia, a Békéscsaba, az FTC, az Alba Fehérvár s legutóbb a Szombathely is legyőzte az ÉRD-et.

Igaz, Kiss-Walfisch Mercédeszék dolgát jelentősen nehezíti a több sérüléssel bajlódó játékos – Kopecz Barbara, Mód Noémi, Mézes Laura, Simon Armilla – mellett a sorozatos mérkőzésterhelés is, hiszen az érdiek április 21. óta tizenegyedik meccsüket játsszák május 30-án a Kohász vendégeként.

A Dunaújváros formája sem kiegyenlített, hiszen legutóbbi 5 mérkőzéséből 2-t nyert meg 3 vereség mellett, azt megelőzően viszont sorozatban 5-ször kapott ki.

Vágó Attila együttese jelenleg 8 győzelemmel és 17 vereséggel, 16 pontot gyűjtve áll a tabella 9. helyén, míg az ÉRD 6 győzelemmel, 2 döntetlennel és ugyancsak 17 vereséggel, 14 ponttal 11. helyen áll.

Az utolsó fordulóban azonban még sok a nyitott kérdés a bajnokság végeredménye szempontjából, hiszen az ÉRD akár a 8. helyre is előléphet, ha győz Dunaújvárosban, miközben a Kisvárda a Boglári Akadémia-SZISE vendégeként, az Alba Fehérvár pedig a Szombathelyi KKA vendégeként vereséget szenved.

A Dunaújváros és az ÉRD egyébként 29. alkalommal találkozik egymással tétmérkőzésen, ezek közül 17-et nyert meg az ÉRD, 7-et a Dunaújváros, 1 döntetlen és 3 hétméteresek után született érdi siker mellett.

Sőt, az ÉRD-nek Dunaújvárosban is kifejezetten jól megy, hiszen az eddigi 14 fellépéséből 8-at a rendes játékidőben, 2-t pedig hétméteresek után nyert meg. A Kohász 3 hazai győzelme mellett pedig egyszer játszottak döntetlent a csapatok.

A DKKA házi góllövőlistáját Bulath Anita vezeti 143 góllal, a rutinos klasszistól 30 góllal marad el az irányító, Szalai Babett, míg a dobogó legalsó fokán a válogatott szélső, Kazai Anita áll 73 találattal.

Az ÉRD-nél Kiss-Walfisch Mercédesz ugyan a Szombathely ellen 5 gólt is szerzett, hátrányán nem tudott faragni az NB I gólkirálynői címére hajtó, jelenleg 175 góllal álló MTK-irányító, Pál Tamarához képest.

A házi góllövőlistán az ÉRD-nél Szabó Kitti áll a második helyen 119 találattal, míg a harmadikon 93 góllal Paróczy Sára.

A május 30-án, 17 órakor kezdődő Dunaújvárosi KKA–ÉRD mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti.

A mérkőzést a DKKA TV YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

Női kézilabda NB I, 26. (utolsó) forduló
05.30., 17.00: 
Dunaújvárosi KKA–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink