A Dunaújváros ellen biztosítottuk be bronzérmünket

Együttesünk a K&H női kézilabda liga 24. fordulójában 29:26-os győzelmet ért el a Dunaújvárosi Kohász KA csapata ellen, mellyel sorozatban ötödik bajnoki bronzérmünket biztosítottuk be.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban: 0:2 után Fekete Bozsana és Mariama Signaté találataival egyenlítettünk, de a 7. percben ismét ellenfelünk vezetett két góllal, miközben Gridnyeva Szvetlana büntetőt hárított (2:4). A folytatásban előbb Mireya González Álvarez szépített átlövésből, majd Katarina Krpez Slezak két értékesített hétméteresével a vezetést is átvettük, melyet a találkozó hátralévő részében ki sem adtunk a kezünkből. 5:4 után Klivinyi Kinga és Kisfaludy Anett góljaival növeltük előnyünket, majd szerb jobbszélsőnk akcióból és a büntetővonalról is eredményes volt, míg jól záró védőfalunk mögött Janurik Kinga több szemkápráztató védésének köszönhetően negyed órán át érintetlen maradt a kapunk (10:4). A játékrész hajrájában továbbra is remekül működött védekezésünk, így Andjela Bulatovic test melleti lövésből, míg Fekete Bozsana Janurik Kinga indítását követően növelte találataink számát. A félidő utolsó percében Katarina Krpez Slezak és Kisfaludy Anett is bevette az újvárosi kaput, így a szünetben 15:6-ra vezettünk.

A második játékrész kezdetén Kiss Nikolett duplázott a szaggatottról, szerb jobbszélsőnk pedig két újabb büntetőt értékesített higgadtan, illetve posztjáról is eredményes volt, mellyel tízgólosra növeltük vezetésünket (20:10). Ezt követően két átlövőnk, Mariama Signaté és Mireya González Álvarez révén válaszoltunk a vendég találatokra, majd Larissa Araújo szerzett labdát, és értékesítette ziccerét a 46. percben, 24:15-re alakítva az állást. A folytatásban a vendégek csökkentették hátrányukat, de Szabó Laura értékesített hétméteresével, valamint Mireya González Álvarez két átlövésgóljával visszavertük a dunaújvárosi rohamokat (27:21). Utolsó találatunkat is spanyol jobbátlövőnk szerezte, miután emberhátrányban kapus nélkül támadó ellenfelünk hálóját a saját kilencesünkről vette be. 29:26-os győzelmünkkel bebiztosítottuk harmadik helyünket a tabellán, sorozatban immár ötödször! Négy nap múlva újra hazai környezetben lépünk pályára, szerdán a Mosonmagyaróvári KC SE együttesét fogadjuk az ÉRD Arénában. A találkozóra jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán!  

 

K&H női kézilabda liga 2016/2017 24. forduló
Időpont: 
2017. május 20. 18:00

29

(15)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 7/7

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
2 (2)
1
2
1
2
2
2
3
Katarina Krpež-Šlezák 9 (5)
5
Dunaújvárosi KKA
6
6
1
4 (1)
3 (1)
4
2 (1)

26

(6)

Kiállítás: 12 perc

7 méteres 4/3

Vezetőedző

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs

Támogatóink

Médiapartnereink