Döntetlennel búcsúztunk a kupától

A Magyar Kupa III. fordulójában a Vasas otthonában lépett pályára csapatunk. Az első félidőben magabiztos három gólos előnyt alakítottunk ki. A mérkőzés legvégén azonban egy időntúli hétméteressel egyenlítettek a fővárosiak, így a szabályok értelmében ők jutottak tovább a következő körbe.

Szilovics Fanni találatával kezdődött a mérkőzés, de rögtön sikerült fordítanunk és magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Folyamatosan 1-2 gólos előnyben játszottunk, de ennél jobban nem tudtuk leszakítani a Vasast. A félidő második felében azonban Horváth-Csapó Kyra remek védéseinek is köszönhetően sikerült 5 gólos különbséget kialakítani. A házigazda ebből kettőt ledolgozott, így a szünetre 18-15-ös érdi vezetéssel mehettek a csapatok. Dávid-Azari Fruzsina is parádésan játszott, összesen 8 gólt lőtt, ebből hetet az első 30 percben.

A fordulás után egy gólra ismét felzárkózott a kék-piros együttes, de egalizálnia ekkor nem sikerült. A találkozó végig ebben a mederben folyt a második játékrészben. A mérkőzés hajrájában hiába játszottunk kettős emberelőnyben, nem sikerült lezárni az összecsapást. Még az utolsó percben is volt lehetőségünk két gólosra növelni a vezetést, de a helyzet kimaradt.

18 másodperccel a dudaszó előtt emberhátrányba kerültünk és a Vasas helyzetig is eljutott. Oláh Kyrát ziccerben csak szabálytalanul sikerült megállítani. Az óra lepörgött, de időntúli hétméterest végezhetett el a hazai gárda. Blaubacher Dóra kíméletlenül belőtte a büntetőt, így sikerült kiegyenlítenie. A 27-27-es végeredmény pedig azt jelentette, hogy a szabályok értelmében alacsonyabb osztályúként a Vasas jutott be a Magyar Kupa IV. fordulójába.

Csapatunknak innentől a bajnokságra kell koncentrálnia, hiszen két hét múlva a Dunaújvárost fogadjuk az Érd Arénában.

Magyar Kupa, III. forduló
Vasas SC - Érd 27-27 (15-18)
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok
 

ÉRD: Kántor – Dávid-Azari 8, Paróczy, Horváth D., Csiszár-Szekeres, Kopecz 7, Fekete 4
Csere: Horváth-Csapó, Hadfi (kapusok), Ábrahám 1, Gerencsér 1, Kiss Zs. 3, Csáki Zs. 3, Csáki L.

Fotó: Vasas SC

Támogatóink

Médiapartnereink