Döntetlen a főpróbán

Az Érd fordulatos mérkőzésen 24-24-es döntetlen játszott a nyár utolsó felkészülési meccsén az élvonalba frissen feljutó Vasas ellen. Horváth Roland lányai a második félidőben szinte végig vezettek, de a végén meg kellett küzdeni az egyenlítésért.

Hosszú idő után ismét az Érd Arénában, saját közönsége előtt léphetett pályára csapatunk. A Vasas elleni felkészülési mérkőzésen a vendégek szerezték meg a vezetést, majd a 8. percre 4-1-re elhúztak. Jött is az időkérés hazai oldalon, de ez sem tudta megtörni az angyalföldiek lendületét. A harciassággal nem volt probléma, Szabó Kittiék csúsztak-másztak és sikerült 2 gólra feljönni (5-7). Bár a Vasas innen még 5 góllal ellépett, Kántor Kamilla védéseinek is köszönhetően egy 8-0-s parádés szakaszt produkált együttesünk. Kopecz Barbaráék (az átlövő végül 9 gólig jutott) egy 11 perces „hajrát” nyitottak és a félidőben már 3 góllal nálunk volt az előny (13-10).

A fordulás után az Érdnek is sikerült 5 gólos előnyt kialakítania a kilátogató közönség legnagyobb örömére. A 37. percben aztán hirtelen elnémult az Aréna, Szabó Kitti kapott a térdéhez, majd csak sántikálva tudta elhagyni a pályát. Szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj. Pár perc múlva taps kíséretében vissza is tért a pályára, és rögtön góllal is fejeztük be irányításával a támadást (18-15).

Ezután stabilizálódott a 2-3 gólos érdi előny, mígnem a 49. percben sikerült kiegyenlíteni a Vasasnak. Az utolsó 10 perc ki-ki mérkőzést hozott, de folyamatosan csapatunknál volt az előny. 1 perccel a vége előtt átvette a vezetést a kék-piros együttes (23-24). Horváth Roland időt kért, Alekszandra Vukajlovics pedig bedobta az utolsó gólt az összecsapáson, ezzel kialakítva a 24-24-es végeredményt.

Felkészülési mérkőzés
ÉRD - Vasas SC 24-24 (13-10)

ÉRD: Kántor - Csáki 1, Vukajlovics 5, Szabó K., 3, Paróczy 2, Kopecz 9, Abilda 1
Csere: Györkös (kapus), Horváth D., Kóka 2, Kiss D. 1, Monori, Landi

Támogatóink

Médiapartnereink