A dobogóra vágyó Mosonmagyaróvárhoz látogatunk

Szerdán a K&H Liga 9. fordulójának előrehozott mérkőzésén idegenbe utazik csapatunk. A Mosonmagyaróvár ellen ismét nehéz találkozóra számíthatunk.

Bombaformában zárta a felkészülést és így is kezdte a bajnokságot a Mosonmagyaróvár. Gyurka János vezetőedző irányította gárda sűrű nyarat tudhat maga mögött: 9 edzőmeccset játszott a Móvár. A hazai élvonalból megmérkőzött a Debrecennel, a Váccal, a Siófokkal, az Albával és a Dunaújvárossal is. Ezek közül mindössze egyet, a legelsőt veszítette el. Augusztus végén nemzetközi  találkozókon is gyakorolhatott mostani ellenfelünk, és a saját rendezésű AVIA-kupát meg is nyerte a Mosonmagyaróvár, majd a Molde elleni győzelemmel zárta az előszezont.

A bajnokságban a Ferencváros ellen kezdtek Tóth Eszterék, ahol előbbi, valamint a sérülésből lábadozó Tóth Gabriella nélkül is alaposan megszorongatták a tavalyi ezüstérmest. A második fordulóban a Kisvárda ellen hazai pályán is bemutatkozott a Lajta-parti együttes és magabiztosan be is húzta a két pontot. A formára tehát nem lehet panasz.

A nyáron a Mosonmagyaróvárnál  öten döntöttek úgy, hogy máshol folytatják a pályafutásukat, valamint távozott az egyesület szakmai igazgatója, Hoffmann László is. Új igazolásként érkezett átlövő posztra Albek Anna Németországból, valamint az osztrák válogatott Ines Ivancok, beállóba Bardi Fruzsina és Faragó Luca, balszélre Csire Fanni. Irányítóba pedig kölcsönbe megszerezték a Ferencváros tehetséges játékosát, Tóth Nikolettát.

A Mosonmagyaróvár a két évvel ezelőtti harmadik hely után, az előző idényben az ötödik pozícióban végzett, így idén is kiléphet a nemzetközi porondra és az Európa Liga második selejtezőkörében csatlakozik be a küzdelmekbe.

Az előző szezonban két sima vereséget szenvedtünk a Móvártól, de bízhatunk benne, hogy a lányaink mindent megtesznek, hogy idén szorosabb mérkőzést játszanak. Kopecz Barbara két forduló után továbbra is az élmezőnyben áll a góllövőlistán, a legjobb mosonmagyaróvári játékos Lancz Barbora 14 találattal a hatodik.

K&H női kézilabda liga, 9. forduló
Motherson Mosonmagyaróvári KC - ÉRD
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna
2022. szeptember 14. (szerda) 18:00

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink