A bajnokság véghajrája következik

Több mint három hét szünet után hazai pályán kezdi meg csapatunk az előttünk álló fontos mérkőzések sorát. A K&H Liga 24. fordulójában, szombaton 18 órától az Érd Arénában fogadjuk a 8. helyen álló Kisvárdát. Cikkünkben vezetőedzőnk várakozása is olvasható a hétvégi meccsről.

Április közepén a Vasas elleni magabiztos győzelemmel mentek a lányok a válogatott szünetre. A 2 pont begyűjtésével az Érd megerősítette bennmaradó pozícióját, de további pontokra még szükség lesz a hajrában. A Kisvárda ellen mindenképp a bravúr kategóriába tartozna egy siker.

Januárban találkozott legutóbb a két együttes. Bakó Botond lányai hazai pályán az első félidőben nagy előnyre tettek szert, amit csapatunk a fordulás után csak szorossá tudott tenni, ledolgozni nem sikerült a hátrányt. A szabolcsiak három találkozó óta nyeretlenek, igaz a tabella első felébe tartozó Vác, Mosonmagyaróvár, Ferencváros trióval játszottak.

A házi góllövőlistájukat a szerb válogatott, Tamara Radojevics vezeti 114 találattal, és Dombi Luca is közelíti a háromjegyű számot, 94-nél jár. Utóbbira különösen is figyelnünk kell, az előző meccsünkön 7 gólig jutott.

Fontos lesz tehát a védekezés, amire Horváth Roland is felhívta a figyelmet az összecsapás előtt:

Azt a teljesítményt kell folytatnunk, amit az elmúlt időszakban csináltunk. Úgy gondolom, ha a küzdelem, a védekezés és a kapusteljesítmény jó lesz, akkor van esélyünk a Kisvárda ellen. Fontos időszak jön, mert olyan mérkőzések következnek számunkra, amelyeket meg tudunk és meg is kell nyerni.

Mindig sulykolom, hogy a védekezés és mögötte a kapus a legfontosabb. Abból tudunk előre menni, plusz erőt, önbizalmat ad és ezt nagyon fontos dolognak tartom.

Jó állapotban vannak a lányok. A válogatottjaink is visszatértek. Sokat gyakoroltunk, edzőmeccset is játszottunk. Tartalmasan telt az elmúlt két-három hét. – nyilatkozta vezetőedzőnk.

Az előző idényben háromszor is összecsaptunk a Kisvárdával. A kupában magabiztosan nyert ellenfelünk, viszont idegenben 1 góllal jobbnak bizonyultak lányaink, (21-22). Érden pedig sikerült egy döntetlent kiharcolni. Az egy pontot most is elfogadnánk.

K&H női kézilabda liga, 24. forduló
ÉRD – Kisvárda Master Good SE
Érd Aréna
2022. május 07. (szombat) 18:00

Jegyinformációk: itt.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink