Az újonc ellen nyitjuk a szezont

Szombaton 16 órától idegenben kezdi meg a 2022-2023-as idényt az Érd. A K&H Liga 1. fordulójában a frissen feljutó NEKA vendégeként kezdjük meg a bajnokságot. Horváth Roland nagy várakozással tekint a szezon elé.

A NEKA a Békéscsaba mögött a második helyen jutott fel az élvonalba. Az NB I/B-ben 12 győzelmet, 2 döntetlent és 4 vereséget számlált az együttes. Bohus Beáta és Siti Beáta személyében két óriási tapasztalattal rendelkező edző kezei alatt pallérozódhatnak a lányok.

Ellenfelünk augusztus 17-én tudott először együtt készülni, hiszen az ifjúsági világbajnokságon a csapatból 8 játékos, valamint Bohus Bea is képviseltette magát.

Az első mérkőzés mindig nehéz egy új bajnokságban, főleg egy ismeretlen, újonc gárda ellen. Az Érd hosszú alapozáson van túl és vezetőedzőnk is már várja a kezdősípszót.

Minden rajtot, mint ahogy a mostanit is nagyon nagy reményekkel várom.  Bízom abban, hogy sikerül két pontot szereznünk, de rendkívül  nehéz mérkőzés lesz. - kezdte Horváth Roland.

Ha megnézzük a bajnokságot, illetve a csapatokat, nagyon sok egyforma együttes van és ez módfelett nehézzé teszi a helyzetünket. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy pontot-pontokat gyűjtsünk már a hétvégén. Utána nyilvánvalóan kettő-három nehezebb mérkőzés vár ránk, ahol nem mi vagyunk az esélyesek. Ezeket arra fogjuk használni, hogy gyakoroljunk és még jobban élesítsük magunkat arra az időszakra, amikor meghatározó pontokat kell gyűjtenünk.

A NEKA lesz a legfiatalabb együttes az NB I-ben, hiszen a keret átlagéletkora 18,8 év. Vezetőedzőnk is ezt emelte ki.

A NEKA-ban fiatalok játszanak, akik motiváltak és rengeteg a korosztályos válogatottal köztük. Olyan kézilabdázók, akik tisztában vannak az értékeikkel. Nagyon fontos ez a meghatározás, mert a legtöbb esetben az edzők az önbizalommal küzdenek és hogy egy játékos mit tud. Ők ezzel tisztában vannak, ráadásul idegenbe megyünk, úgyhogy nehéz meccsre számítok. - zárta szavait vezetőedzőnk.

K&H női kézilabda liga, 1. forduló
NEKA - ÉRD
Balatonboglár, NEKA Sportcsarnok
2022. szeptember 3. (szombat) 16:00

Hajrá Érd!

Fotó: Blasius Photography

Támogatóink

Médiapartnereink