Az MTK ellen folytatódik a bajnokság

A válogatott szünet után idegenben lépünk pályára a bajnokság 5. fordulójában. Az MTK elleni találkozón bravúr kell a pontszerzéshez. Beharangozó.

Bravúr kell, mint ahogy tavaly sikerült is idegenben meglepetést okozni, és egy 33-33-as döntetlennel egy pontot elhoztunk az MTK otthonából. Az előző szezon gólkirálya, Pál Tamara azon a mérkőzésen 11 gólt dobott és idén is vezeti az MTK házi góllövőlistáját (24 találattal). Nálunk a legeredményesebb az egyaránt 8 gólos Szabó Kitti és Kiss-Walfisch Mercédesz volt.

Golovin Vlagyimir - aki egyben a női válogatott szövetségi kapitánya -, nehéz feladat előtt áll, hiszen csapata hétvégén az Európa Ligában volt érdekelt. A kék-fehérek a török Yalikavaksport ellen nyertek 33-24-re (a visszavágóra hétvégén kerül sor), és a hosszú út után ráadásul hiába ők a pályaválasztók, az Elektromos-csarnok felújítása miatt a Vasas csarnokában kell fogadniuk az Érdet.

Ami a csapatunkat illeti, a nehéz sorsolásnak is köszönhetően (Vác, Mosonmagyaróvár, Ferencváros) 3 vereséggel kezdtük a szezont. Majd a szünet előtt, hazai pályán sikerült legyőzni a Fehérvárt. Ez a siker, valamint Bódi Bernadett érkezése és, hogy a szünet alatti edzőmérkőzésekkel még jobban sikerült összecsiszolódni nagy lendületet adhat a szezon hátralévő részére.

Az MTK sem kezdte jól a bajnokságot, ugyanis az újonc Budaörs az első fordulóban egyből meglepte. Ezután Vácon az MTK okozott meglepetést, majd következett a Mosonmagyaróvár elleni döntetlen, és egy szoros vereség a címvédő Ferencváros ellen. Így Szabó Lauráék a 10. helyet foglalják el a tabellán.

A kapuban ismerőssel is találkozhatnak játékosaink. Érdről a Szent Istvánhoz távozott Rutka-Győrffy Alexandra, akit végül Suba Sára sérülése miatt október végéig kölcsönvett az MTK.

 

Női kézilabda NB I, 5. forduló
MTK Budapest - ÉRD
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok.
2021. október 20. szerda 15:00

A mérkőzés élőben követhető itt.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink