Alulmaradtunk a bajnok otthonában

A hazai csapat kezdte jobban a találkozót, a második perc végére Janurik szép védése ellenére is már 2-0-ra vezetett a bajnok. Kiss Nikolett lőtte az első gólunkat, de a kezdeményezés továbbra is a győrieknél maradt: a kilencedik percre már háromra nőtt az előny (6-3). Ekkor a Kisfaludy Anett elleni szabálytalanságot követően a játékvezetők kiállították Kristiansent és az emberelőny végére egy gólra fel tudtunk zárkózni (6-5). Válogatott beállósunk meg is sérült az esetnél, elővigyázatosságból a folytatásban már nem lépett pályára.

Ekkor az ETO percei következtek: Szabó Edina időkérése ellenére 9-5-re megléptek a félidő felére. Az érdi lányok azonban hamar visszavették a kezdeményezést: egymás után jöttek Janurik Kinga védései, elöl pedig tetszetős és magabiztos játékkal lőttük a gólokat. A 17. percben Szabó Laura megszerezte szezonbéli első gólját egy szép összjáték végén, a 22. percben pedig Jeřábková lövése után ki is egyenlítettünk (11-11). Danyi Gábor azonnal időt kért, aminek meglett az eredménye: a félidő végére újra előnybe kerültek a hazaiak. Azonban hiába kezdtük emberhátrányban az utolsó percet Kiss Nikolett kiállítása miatt, így is két gólt tudtunk szerezni a lefújásig és minimális hátránnyal mentünk a szünetre (18-16).

A második félidőt sokkal nagyobb lendülettel kezdte a Győr. 20-18-ig tartottuk velük a lépést, de ezután egy hétgólos hazai sorozat következett, miközben érdi részről csak Jeřábková tudott a kapuba találni. A 39. percben Foggea kivédett egy hétméterest, majd emberelőnyben csökkenteni tudtuk a hátrányunkat (27-22). A félidő hátralévő részében azonban már egyértelműen az ETO irányított és folyamatosan növelte az előnyét. Az 53. percben már tíz góllal vezetett a bajnokcsapat (34-24), az utolsó öt perc pedig tizenkét gólos különbségről kezdődött. A végeredmény 40-27 lett, a jó hangulatú mérkőzésen megérdemelten nyert a Győr.

Támogatóink

Médiapartnereink