Hatgólos győzelem a Kupa első mérkőzésén

Együttesünk a VII. Érdi Ipartestület Kupa első napján 30:24-re nyert a Kecskeméti NKSE ellen. Ma este az MTK Budapest lesz lányaink ellenfele.

Közel két és fél hónap után ismét hazai közönség előtt lépett pályára csapatunk. A VII. Érdi Ipartestület Kupa esti mérkőzésén a Kecskemét kezdett jobban, hiszen Katarina Krpez Slezak találatára négy vendég gól volt a válasz. Az első tíz perc végéhez érve szerb jobbszélsőnk és Kisfaludy Anett egyszer-egyszer, míg Klivinyi Kinga két ízben vette be a kaput, mellyel 5:5-nél értük utol a KNKSE-t. A vezetést a 16. minutumban Janurik Kinga hárított hétméterese után Katarina Krpez Slezak lerohanásgóljával vettük át. De nagyobb előnyre nem tudtunk szert tenni, egészen a félidő hajrájáig, amikor válogatott kapusunk újabb büntetőt védett, míg szerb jobbszélsőnk nem hibázott a hétméteresvonalról, Szabó Laura és Gávai Szonja pedig akcióból talált a kapuba, 13:10-re alakítva az állást. A szünetig ledolgozta hátrányát a Kecskemét, így a félidőben 13:13 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén.

A fordulás után ellenfelünk kétszer volt eredményes, ezt követően Kiss Nikolett szerezte a játékrész első érdi találatát, míg Gávai Szonja szélről, Kisfaludy Anett pedig beállóból növelte góljaink számát (16:18). 42 perc játék után 18:21 volt az állás, majd magyar válogatott játékosaink: Klivinyi Kinga, Kisfaludy Anett és Gávai Szonja jegyeztek találatokat, de a vezetést egészen a hajráig nem tudtuk átvenni (24:23). A mérkőzés utolsó tizenhárom percében védelmünk mögött Julie Foggea egy gólt kapott, így a hajrában Katarina Krpez Slezak és Coralie Lassource a szélről, Andjela Bulatovic betörés után, míg Szabó Laura beállóból növelte vezetésünket. A 30:24-es végeredményt egy kipattantót balkézzel értékesítve Klivinyi Kinga állította be. A VII. Érdi Ipartestület Kupa másik mérkőzésén a Budaörs Handball 31:29-es győzelmet aratott az MTK Budapest csapata ellen, míg ifjúsági lányaink 30:21-re nyertek a Alba Fehérvár KC korosztályos együttese ellen. Ma 18 órától Kecskemét NKSE - Budaörs Handball, míg 19:45-től ÉRD - MTK Budapest találkozót láthatnak az ÉRD Arénába kilátogatók. 

 

Felkészülési mérkőzés
Időpont: 
2017. augusztus 9. 19:45

30

(13)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 2/1

Vezetőedző

ÉRD
1
3
3
1
3
5
1
1
Katarina Krpež-Šlezák 10 (1)
1
1
Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE
1
2
2
3
2
7 (3)
1
2
4 (1)

24

(13)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 6/4

Vezetőedző
MAROSÁN György

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Ónodi Erika, Őri Erika

Támogatóink

Médiapartnereink