Vereség az Alba elleni felkészülési meccsen, Zimek Krisztina megsérült

Székesfehérváron játszott felkészülési mérkőzést az Érd, amely 32-19-re alulmaradt az Alba Fehérvár ellen és még a jobbszélsőjét is elvesztette.

Jól kezdett az Alba Fehérvár ellen az Érd, amely a felkészülési meccs legelején még vezetett (2-3). Sajnos ekkor volt utoljára csapatunknál az előny. Az Alba gyorsan fordított és a 10. percben elhúzott 6-3-ra, jött is az időkérés Horváth Rolandtól. Abilda szakította meg a 10 perces gólcsendünket, de ismét a fehérváriak pillanatai következtek. Pijevics remekül védett, és szép lassan növelte előnyét a hazai csapat (8-4).

A 23. percben Zimek Krisztina ziccerben vezethette kapura a labdát, amit be is vágott (9-7), azonban utána olyan szerencsétlenül fogott talajt, hogy kificamodott a térdkalácsa. A 19 éves utánpótlásból felkerült szélsőnket mentőnek kellett kórházba szállítania. Még nem lehet tudni mennyi kihagyás vár. Innen is jobbulást kívánunk neki!
A történtek kicsit megzavarhatták a lányokat, hiszen hiába védett jól Györkös, ezután csak a hazaiak találtak be. 12-7-es állásnál jöhetett a szünet.

A második játékrész Szabó góljával indult, és a nyitott védekezés is meghozta a gyümölcsét, valamint Paróczy Sárát is jól megjátszottuk, így 2 gólra felzákóztunk. Támadásban ezután viszont megállt a csapat, és nem volt ellenszer az Alba gyorsindításai ellen. Egy 4-0-s rohammal a 39. percben máris 17-11 volt az állás. A pillanatnyi megtorpanáson egy időkérés után még sikerült túllendülni, de 3 perc múlva ismét jeleznie kellett Horváth Rolandnak, ekkor már 8 gólos hátrányban volt csapatunk (21-13). A hajrára már csak a gólkülönbség volt a kérdés. A Fehérvár végül 32-19-re, megérdemelten győzött.

Az Érd pénteken az Érd Arénában, a Vasas ellen zárja a felkészülést. A mérkőzés 16 órától ingyenesen megtekinthető védettségi igazolvány felmutatásával.

Alba Fehérvár KC - ÉRD 32-19 (12-7)

ÉRD: Györkös - Zimek 1, Vukajlovics 3, Szabó K. 5, Paróczy 5, Kopecz 4, Abilda 2
Csere: Kántor (kapus), Hadfi (kapus), Kóka, Horváth D., Mód, Sztankovics, Monori, Csáki, Kiss D. Zs., Landi

Támogatóink

Médiapartnereink