Válogatott sikerek

A bajnokság végeztével válogatott játékosaink Európa-bajnoki selejtezőkön léptek pályára. Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Klivinyi Kinga a magyar, Katarina Krpez Slezak a szerb, míg Andjela Bulatovic a montenegrói válogatott tagjaként a selejtezők lezárultával egyaránt csoportgyőztesként örülhetett a kontinenstornára való kvalifikációnak.
A magyar női kézilabda-válogatott három játékosunkkal keretében Szlovákia és Finnország ellen lépett pályára a selejtezők 5. csoportjában. A magyar nemzeti csapat előbb Nagymihályon, majd Érden is győzött, így a csoport első helyezettje lett. Kisfaludy Anett 3, Klivinyi Kinga 6 gólt szerzett a két találkozón, míg Janurik Kinga számos védést mutatott be, hozzájárulva a csoportelsőség megszerzéséhez. Katarina Krpez Slezak és a szerb női kézilabda-válogatott Ukrajna és Olaszország ellen lépett pályára, mely találkozókon 7-7 találatot szerzett, hozzásegítve Szerbiát a 2. csoport első helyéhez. Az Andjela Bulatovic-csal felálló montenegrói nemzeti csapat a legkiegyenlítettebb selejtező csoport utolsó mérkőzésein Macedónia és Szlovénia ellen is nyerni tudott, megszerezve a csoportgyőzelmet, melyből irányítónk két góllal vette ki részét. Gratulálunk!
 
Az Európa-bajnokság csoportjainak sorsolására június 10-én, pénteken 13 órakor kerül sor. A montenegrói válogatott az első-, míg a magyar és a szerb nemzeti csapat a második kalapba került.
 
Női kézilabda Európa-bajnokság (Svédország, 2016. december 4–18.)A csoportsorsolás kalapbeosztása
 
1. kalap: Norvégia, Hollandia, Svédország, Montenegró2. kalap: MAGYARORSZÁG, Franciaország, Oroszország, Szerbia3. kalap: Spanyolország, Dánia, Románia, Németország4. kalap: Lengyelország, Horvátország, Csehország, Szlovénia
 
A elmúlt hét válogatott eredményei:
 
2016. június 1., szerda
 
Válogatott | Szlovákia - Magyarország 23:32 (12:15)
 
Válogatott | Ukrajna - Szerbia 26:31 (12:15)
 
2016. június 2., csütörtök
 
Válogatott | Macedónia - Montenegró 21:27 (12:13)
 
 
2016. június 4., szombat
 
Válogatott | Szerbia - Olaszország 36:18 (21:10)
 
2016. június 5., vasárnap
 
Válogatott | Magyarország - Finnország 44:13 (21:5)
 
Válogatott | Montenegró - Szlovénia 24:22 (13:11)
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink