U14-es lányaink sikerei Dunaújvárosban

Kettős győzelemmel zárta dunaújvárosi kirándulását az ÉRD U14-es lánycsapata. "Nagyon hasznos két mérkőzésen vagyunk túl. Az angyalföldi csapat ellen már több alkalommal is találkoztunk a bajnokságon kívül, örültem, hogy a lányok nyugodtan és magabiztosan tudtak játszani. Most is minden játékos góllal is hozzá tudott tenni az eredményhez. Tudtunk mérkőzéshelyzetben olyan játékelemet használni, amit nemrég kezdtünk el gyakorolni, és ami a legfontosabb, hogy a lányok olyan megoldásokat használtak belőle, amikor valóban ők döntenek a befejezésről. Szinte minden edzés arra építkezik, hogy a játékosok maguk hozzák meg a döntéseket egy-egy helyzetben, maguk ismerjék fel, hogy az egy jó lehetőség e. Ebben látok nagyon nagy előre lépést a csapatomnál, nagyon tudatos, okos játékot tudnak játszani.
A második mérkőzésünkkor a DKKA csapatával vívtunk nagyon kiélezett, szoros csatát. Nehéz ellenféllel találtuk szembe magunkat, főleg úgy, hogy ők voltak hazai pályán. Legutóbb döntetlennel zárult a mérkőzés, ahol hol az egyik, hol a másik csapat tudott vezetni. Ezúttal majdnem az egész játékidő alatt magunkénak tudhattuk az előnyt. Borzasztóan örülök annak, hogy ilyen feszített mérkőzéseket játszhatunk, ennyire jó csapatok ellen, mert a nehéz pillanatokban is egyre jobb döntések, megoldások születnek a pályán. Nagyon büszke vagyok a lányokra, a mai napon is megmutatták, hogy mennyire ügyes "kis játékos palánták". Gratulálok ezúttal is a lányoknak a győzelmekhez! - foglalta össze a csapatot irányító Maurer Szandra.

U14-es gyermekbajnokság, 13-14. fordulók
Dunaújváros, november 4.
Angyalföldi Sportiskola - ÉRD 15-30
Dunaújvárosi Kohász KA - ÉRD 17-20

 

Ifjúsági I. osztályú csapatunk október végén Győrben játszott az ETO ellenfeleként. "A bajnokság talán legerősebb csapatához utaztunk el, hogy összemérjük velük a tudásunkat. Nagyon nehéz mérkőzésre készültünk, és az öltözőben azt kértem a lányoktól, hogy bármi is az eredmény ne adják fel a találkozót.  Olyan 20-25 percig tudtuk tartani az ellenfelünket, jól játszottunk, és emberhátrányban is gólt tudtunk lőni. Dicséret illeti a lányokat, mert voltak nagyon szép megmozdulások, annak ellenére, hogy a végére ekkora lett a különbség. Sajnos már az első félidő végére annyi gólt kaptunk, ami egy végeredménynek is elég lett volna, de látjuk, hogy hova kell fejlődnünk" - értékelt Maurer Szandra vezetőedző.

Ifjúsági I. osztály nyugati csoport, 8. forduló
Győr, október 31.
Győri Audi ETO KC - ÉRD 51-27

 

NBII-es csapatunk a Gyömrő vendége volt, a tanulságokat Maurer Szandra foglalta össze: "Örülök, hogy szoros mérkőzést tudtunk játszani a nálunk azért jóval rutinosabbnak nevezhető Gyömrő ellen. Voltak nehezebb időszakok a mérkőzés során, amikor 6 gólos hátrányba kerültünk, ezekből szépen fel tudtunk állni. Voltak nekünk is jó periódusaink, de sajnos hiányzott a "fiatalos" lendület, nem volt elegendő gyors, könnyen szerzett gólunk. A kapusainkra nem lehetett panasz, és a védekezésünkkel sem volt gond.  Ha végre eljutunk oda, hogy kevesebb technikai hibával, és kevesebb eladott labdával tudjunk játszani, az ilyen mérkőzések mind-mind könnyebbé válhatnak majd számunkra, és a végén mi örülhetünk majd.  Jó képességű, fiatal játékosok vannak a csapatban, számukra ez egy nagyon hasznos időszak. Egyelőre még eléggé ingadozó a teljesítményünk, leginkább abban kell fejlődnünk, hogy kellő koncentrációval lépjünk pályára, és a figyelmünket 60 percen keresztül fent tudjuk tartani."

NBII déli csoport, 7. forduló
Gyömrő, november 10.
Gyömrő VSK - ÉRD 25-22

Támogatóink

Médiapartnereink