Továbbjutás a Magyar Kupában

Csapatunk a Magyar Kupa 3. fordulójában 24:31-re nyert a Budaörs otthonában, így továbbjutottunk a következő körbe a kupasorozatban. 

 
A 2016/2017-os szezonban csapatunk a Magyar Kupa 3. fordulójában kapcsolódott be a sorozatba, ellenfelünk a Budaörs együttese volt. A találkozón egy kivédekezett hazai akció után Janurik Kinga indítását Katarina Krpez Slezak váltotta gólra, vezetéshez juttatva csapatunkat. Ellenfelünk ugyan fordított, de előbb Katarina Krpez Slezak büntetőből, majd Yulia Khavronina átlövésből egyenlített (3:3). A 10. percben Klivinyi Kinga a szaggatottról volt eredményes, így együttesünk visszavette a vezetést, majd egy hazai gólt követően szerb jobbszélsőnk két értékesített hétméteresével 5:7 volt az állás. A félidő derekán a hazaiak öt találatának ellenében Fekete Bozsana szerzett a szélről egy találatot, így a 19. percben kétgólos hátrányunk volt (11:9). A játékrész utolsó tíz percére fordulva újra egyenlő volt az eredmény, Katarina Krpez Slezak szélről talált a kapuba, majd szerb jobbszélsőnk emberhátrányban támadó ellenfelünk üres hálójába is betalált a félpályáról (11:11). Egymást követő harmadik találatunkat egy kivédekezett budaörsi akció után Klivinyi Kinga szerezte lerohanásból, mellyel 11:12-re lányaink vezettek. A játékrész utolsó perceiben felváltva születtek a gólok, végül 14:15-ös vezetésnél vonulhattunk a szünetre.
 
A fordulás után a hatodik percben Mireya González Álvarez egy hazai találatot követően szerezte csapatunk első gólját a játékrészben, miközben Janurik Kinga több nagyszerű védést is bemutatott. Emberhátrányban Klivinyi Kinga vette be ellenfelünk hálóját, mellyel tartottuk egygólos előnyünket Létszámegyenlőségnél két szélsőnk, Katarina Krpez Slezak és Larissa Araújó is eredményes volt, így a 43. percben 17:20-ra alakult az állás. A hazaiak három találatnál közelebb nem tudtak kerülni lányainkhoz, Larissa Araújó és Mariama Signaté góljaival növeltük előnyünket (21:25). A félidő hajrájára fordulva ellenfelünk akcióból nyolc perc alatt egyszer tudta bevenni Janurik Kinga kapuját, így Katarina Krpez Slezak indításból szerzett góljával 21:26-os állással érkeztünk a mérkőzés záró öt percéhez. A találkozó utolsó három találatát egyaránt Klivinyi Kinga szerezte, csapatunk így 24:31-es győzelemmel kvalifikálta magát a Magyar Kupa következő fordulójába. Lányaink legközelebb a bajnokság küzdelmeiben vasárnap lépnek pályára az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE otthonában.
 
Magyar Kupa 3. forduló
Időpont: 
2016. november 2. 19:15

24

(14)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 3/3

Vezetőedző
MIHÁLY Attila

Budaörs Handball
2
1
2
7 (3)
3
2
2
ÉRD
1
8
Katarina Krpež-Šlezák 11 (4)
2
1 (1)
1
1
2
2
2

31

(15)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 7/5

Vezetőedző
SZABÓ Edina

Helyszín: 
Budaörs Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Medve Róbert, Tarnavölgyi Gergely

Támogatóink

Médiapartnereink