Történelmi ezüst

Csapatunk a Tippmix Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa döntőjében nagy küzdelemben 33:27-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC együttese ellen, de így is történetünk legjobb eredményét értük el az ezüstéremmel a sorozatban
 
Tegnap a Fehérvár KC elleni elődöntőben elért győzelem után együttesünk története során először jutott be a Magyar Kupa döntőjébe. A szigetszentmiklósi Tippmix Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa fináléjában a győri csapat kezdett jobban, első találatunkat Mariama Signaté szerezte talpról a 3. percben. Klivinyi Kinga előbb betörésből, majd átlövésből is bevette a győri kaput, míg Mireya González Álvarez szintén kilenc méterről volt eredményes, mellyel tíz perc játék után 5:4 volt az állás. Ezt követően ellenfelünk hibáinkat kihasználva zsinórban négy találatot szerzett, rossz sorozatunkat Mariama Signaté labdaszerzéséből Katarina Krpez Slezak indításgólja törte meg (9:5). Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez átlövésből felváltva szerezte góljainkat, de ez időszak alatt ellenfelünk is többször betalált, így 16:10-re alakult a mérkőzés állása. A játékrész utolsó hat percében a Győr egy találatot szerzett, míg csapatunk előbb Katarina Krpez Slezak értékesített hétméteresével, majd szerb jobbszélsőnk kínai passzát gólra váltó Klivinyi Kinga góljával 16:12-re alakította a félidei eredményt.  
 
A fordulást után két győri találatot követően Klivinyi Kinga emberhátrányban szerezte első gólunkat a játékrészben, majd egy perccel később ugyancsak létszámhátrányban Katarina Krpez Slezak a jobbszélről volt eredményes (18:14). 19:14-es állás után Mireya González Álvarez átlövésből szerzett gólt, Barján Bianka pedig betörés végén, majd Olivera Vukcevic lerohanás után talált a kapuba, mellyel két gólra, 19:17-re zárkóztunk. Közelebb azonban nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz, sőt öt perccel később öt találatra nőtt a hátrányunk (23:18). Katarina Krpez Slezak hétméteresgóljával, majd Mireya González Álvarez átlövésből szerzett találatával már csak három találattal vezetett ellenfelünk az utolsó negyedórára fordulva. Technikai hibáink újra megbosszulták magukat, ellenfelünk két perc alatt háromszor talált be, melyet követően előbb Katarina Krpez Slezak a szélről, majd a büntetővonalról is eredményes volt, izgalmassá téve a döntő utolsó perceit is (27:23). A hajrában lányaink mindent megtettek a győzelem megszerzéséért, Janurik Kinga többször is bravúrosan védett, majd Klivinyi Kinga góljának örülhetett a szigetszentmiklósi sportcsarnok narancssárgába öltözött része. Az utolsó percekben Barján Bianka és Mireya González Álvarez is eredményes volt, de a lefújás után a győzelmnek a Győri Audi ETO KC örülhetett (33:27). Csapatunk a döntőben ugyan nem bírt a Győrrel, de így is története legjobb eredményét elérve ezüstérmet szerzett a Magyar Kupában. Ráadásként a Tippmix Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének legjobb játékosának Klivinyi Kingát válaszották meg. 
 

Csapatunk ellenfele a Magyar Kupa 4. fordulójában a Szeged KKSE együttese lesz.

 

A Magyar Kupa 4. fordulójának hivatalos mérkőzésnapja: 2017. január 4. A mérkőzés pontos időpontjáról a két csapat megegyezése után tájékoztatjuk szurkolóinkat.
 
Együttesünk története legjobb eredményét a tavalyi szezonban érte el a kupasorozatban, miután a szigetszentmiklósi négyes döntőben ezüstérmet szerzett csapatunk.
 
Magyar Kupa 2016/2017 4. forduló párosítások:
 
Szeged KKSE - ÉRD
Szekszárdi FGKC - Dunaújvárosi Kohász KA
Alba Fehérvár KC - Mosonmagyaróvári KC SE
DVSC-TVP - MTK-Budapest
 
 

 

 

Támogatóink

Médiapartnereink