Tizenegygólos győzelem az MTK Budapest ellen

A VII. Érdi Ipartestület Kupa második fordulójában lányaink 38:27-es győzelmet értek el az MTK Budapest együttese ellen, így holnap a felkészülési torna első helyéért küzdünk meg a Budaörs Handball csapatával.

A VII. Érdi Ipartestület Kupa középső játéknapján az első fordulóban a Budaörs Handball ellen két góllal alulmaradó MTK Budapest ellen játszottak lányaink. A mérkőzés negyedik percében Tóth Gabriella szerezte első találatunkat, majd egy minutummal később válogatott irányítónk alakította 2:2-re az állást. 4:4 után Coralie Lassource lerohanás végén, míg Szabó Laura beállóból vette be a kék-fehérek kapuját, mellyel kétgólos előnyre tettünk szert, de 7:7-nél egalizált az MTK. Ezt követően negyedóra alatt a vendégek kétszer tudták bevenni Julie Foggea hálóját, míg lányaink felállt fal ellen, indításból és a büntetővonalról is eredményesek voltak, összesen tízszer, így a félidő hajrájához érkezve 17:9-re vezettünk. A 19:12-es végeredménnyel záruló első játékrészben utolsó két gólunk egyaránt Klivinyi Kinga nevéhez fűződött.

A fordulás után ismételten balátlövőnk lőtt a hálóba, ezt zsinórban hat fővárosi gól követett, így a mérkőzés 38. percében 20:18 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. Közelebb azonban nem került ellenfelünk lányainkhoz, köszönhetően Kiss Nikolett, Kisfaludy Anett és Katarina Krpez Slezak egymást követő három akcióból szerzett találatának, és Tóth Gabriella két értékesített hétméteresének (26:20). A folytatásban Andjela Bulatovic egy betörés végén, míg Coralie Lassource egy kijátszott akciót követően a szélről vette be a kaput, mellyel az utolsó tíz percre fordulva 31:22-re vezettünk. Három minutummal később francia balszélsőnk alakította tízgólosra a különbséget, majd a hajrában Mireya González Álvarez és Szabó Laura is eredményes volt, míg a 38:27-es végeredményt Klivinyi Kinga állította be, mellyel együttesünk a második mérkőzését is megnyerte a VII. Érdi Ipartestület Kupán. Holnap 19:45-től a Kecskemétet 36:29-re legyőző Budaörs Handball lesz az ellenfelünk, ahol a tét a Kupa első helye lesz. Ifjúsági lányaink egy végletekig kiélezett találkozón 30:29-re nyertek az MTK Budapest korosztályos együttese ellen.   

 

Felkészülési mérkőzés
Időpont: 
2017. augusztus 10. 19:45

38

(19)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 5/3

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
3
1
1
3
2
2
6
1
3
Katarina Krpež-Šlezák 8
6 (3)
2
MTK Budapest
1
2
8
1
6
2
3
2
1
1

27

(12)

Kiállítás: 10 perc

7 méteres 0/0

Vezetőedző
Vlagyimir GOLOVIN

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Támogatóink

Médiapartnereink