Szezonértékelő Simics Judittal

Simics Judit a 11. fordulóban vette át a nehéz helyzetben lévő felnőtt csapat irányítását Érden, de végül nem sikerült kiharcolnia a bennmaradást az első osztályban. A következő idényt is az ő irányításával kezdi meg az együttes. Vezetőedzőnk értékelte a hátunk mögött hagyott szezont, valamit jövőbeli terveit is megosztotta velünk.

Kérlek először értékeld ezt a fél szezont, amit eddig itt töltöttél Érden.

Nagy lendülettel vágtam bele a munkába és tudtam, hogy nagyon nehéz fába vágom a fejszémet. Sokan mondták, hogy lehetetlen küldetést vállalok, de úgy gondoltam, hogy megpróbálom. Utólag belátva, nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz. Legfőképpen a mentális része volt a legnehezebb. Rossz lelkiállapotban vettem át a láynokat és hiába volt meg a biztató kezdés a Békéscsaba elleni győzelemmel, ez alatt a fél szezon alatt nem sikerült olyan bravúrt hoznunk, amilyet az ellenfeleink megtettek. A vereségek után nehéz volt minden hetet úgy kezdeni, hogy újra és újra fel kellett kanalazni a játékosokat. Persze ez más csapatoknál is előfordult, de nekünk ebből a lelki gödörből nem sikerült felélednünk.

Ez alatt a fél év alatt sok olyan mérkőzés volt, hogy az egész első –, és még a második félidő elején is pariban voltunk az ellenfelekkel, de sajnos a végén nem sikerült a pontszerzés. Ez min múlott?

Alapvetően fizikálisan nem volt probléma. Viszont, ha a meccsek dinamikáját nézzük, akkor már más a helyzet. Azok a játékosok, akik a végén képesek lettek volna mérkőzéseket eldönteni, egy egész meccset nem bírtak el. A cserék viszont nem mindig tudtak úgy beszállni, hogy segíteni tudjanak.
Volt olyan mérkőzésünk, hogy kiváló első félidőt hoztunk le. Kijöttünk a másodikra és az elején úgy alakult, hogy 1-2 gólos előnybe került a másik együttes. És innentől számunkra nem volt visszaút, ezek pedig lélektani dolgok. Azt gondolnám, hogy ha elmegy az ellenfél három góllal, ott még nem dől össze a világ, vissza lehetne kapaszkodni, de ezt a mentális részt nem tudtuk megoldani és szerintem ez volt a legfőbb probléma.

A szezon vége felé már bőven zajlott a jövő évi keret kialakítása. A lehetőségekhez mérten a te képedre tudod formálni a keretet. Jelentősen átalakul és fiatalodik a gárda. Mit vársz az előttünk álló időszaktól?

Nagyon-nagy öröm számunkra, hogy jó pár tapasztalt kézilabdázó, aki NB I-es klubok ajánlatait is elfogadhatta volna, úgy döntött, hogy marad és tovább dolgozik velünk. Továbbá érkeznek tehetséges, ügyes fiatalok, akik a saját klubjukban belekóstolhattak akár az NB I-be is, edzhettek a csapatokkal ezen a szinten. Nekem nagyon fontos, hogy azok akik jönnek, akarnak valamit. Nem az anyagi szempont a motiváló erő, hanem szeretnék, hogy az Érd visszajusson az élvonalba, és bízom benne, hogy velem is szeretnének dolgozni. Mindent együtt véve úgy gondolom, hogy így lehet majd jó eredményt elérni.

A felkészülés július közepén kezdődik majd, így kb. bő másfél hónap áll majd rendelkezésre a szeptember eleji kezdésig.

Személyesen azt szeretném, hogy nyáron összeálljon ez a társaság. Mind emberi, mind pedig szakmai értelemben is, és hogy legyen a taktikai repertoárunkban sok minden, amihez tudunk nyúlni majd az év folyamán. Két játékost szeretnénk még igazolni, jobbszélső ill. belső posztra, illetve az ifjúsági csapatból mindenképp szeretnénk ha többen csatlakoznának a felnőttekhez.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink