Megkezdte az edzőmeccsek sorát az ÉRD

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a 2019/2020-as nyári alapozás során az ÉRD, amely a Magyarországon edzőtáborozó Dél-Koreát fogadta az ÉRD Arénában.

Több kulcsjátékos nélkül játszotta le nyári első felkészülési mérkőzését Szabó Edina együttese, amely a hazánkban edzőtáborozó és az olimpiai kvalifikációs versenyre készülő Dél-Koreát látta vendégül az ÉRD Arénában, ahol a súlyos sérülésből visszatérő Kisfaludy Anett csapatkapitányként vezette társait.

A mérkőzés és egyben érdi pályafutása első gólját Bízik Réka szerezte, aki egy labdaszerzést követően bő tíz méterről volt eredményes. Sőt, a kilencedik percben már háromnál járt, a mérkőzés pedig 5-3-nál állt. A jó iramú mérkőzésen a hazaiak Marketá Jerábková és Jovana Kovacsevics vezérletével fokozatosan növelték előnyüket, bő negyedóra játék után Kisfaludy Anett is eredményes volt, ezt követően pedig az utánpótlásból felkerült Kiss Dorottya, illetve Termány Rita is debütált a csapatban. Sőt, néhány perccel beállása után Termány Rita is megszerezte első találatát érdi színekben (12-8). A játékrész utolsó perceiben nagyot harcoltak a vendégek, akik egy hatgólos rohammal fordítottak és a szünetre is előnnyel vonultak (13-14).

A második játékrészben az első harminc perc során csak védekező Alexandra do Nascimento is megszerezte első érdi gólját, miután a Jovana Kovacsevics által kiharcolt hétméteresből volt eredményes (14-16). A folytatásban viszont a jóval élesebben játszó dél-koreaiak a felforgatott házigazda ellen számos gyorsindítás után is betaláltak, a hajrá előtt pedig hétgólos előnyben voltak (19-26), végül 30-24-re győztek.

- Az első húsz percben nagyon jó kézilabdát tudtunk velük játszani, tulajdonképpen egész héten közösen készültünk, láttuk, hogy tizenkilenc játékosuk van, akiket nagyon jól tudnak forgatni, míg nekünk a több válogatott játékosunk is hiányzott, illetve több fiatalunk is, valamint az új játékosok beillesztése is zajlik, ez pedig nem zökkenőmentes. Mindenesetre nagyon hasznos mérkőzés volt és látjuk azt, hol kell tartanunk. Rengeteg fizikális munkát végeztünk, ami látszik a játékosok lassúságán, fáradtságán, tompaságán, a védekezés sem állt össze, de van még mit javítani. Ezzel az első mérkőzéssel elégedettek lehetünk - értékelt Rácz Marianne, az ÉRD sportszakmai igazgatója.

Kisfaludy Anették az edzőmeccsek sorát augusztus elsején, Szekszárdon, a Dunaújvárosi KKA ellen folytatják.

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink