Megkezdődött a visszaszámlálás

Már csak pár nap és kezdetét veszi a K&H Liga új idénye. A több éve Érden játszó Paróczy Sárával és a nyáron érkező Puskás Lillával néztünk az új szezon elé.

Július elején egyéni programmal kezdték a lányok az alapozást az idei nyáron, majd edzőtáborba is elmentek, valamint több mérkőzésen is gyakorolhattak a szezonkezdet előtt. Paróczy Sárát és Puskás Lillát kérdeztük a felkészülésről, az edzésekről.

Paróczy Sára: Hosszúra nyúlt a felkészülés, de úgy gondolom, hogy a lányokkal kellőképpen felkészültünk. Az erős edzések ellenére sok mindent tudtunk gyakorolni és pozitívan állunk oda a starthoz.

Puskás Lilla: Pozitív csalódás volt ez az alapozás, nekem nagyon gyorsan eltelt. Az ötödik héten volt egy kisebb hullámvölgy, amikor azt éreztem, hogy fáradtabb vagyok, de akkor kaptunk négy nap pihenőt, úgyhogy az is jól jött ki. Nagyon motiváltan érkeztem ide és ez még mindig megvan. Örültem a sok edzésnek, hogy új edzővel, új csapattársakkal készülhetek. Ez mind eksztázisban tartott.

Sokkal magasabb intenzitásúak az edzések, jobban elfáradtam a végére. Szezon közben fog szerintem jobban kijönni a különbség az NB I/B-hez képest, hogy két meccs között több is edzés lesz, és továbbra is magas hőfokon kell végrehajtani a feladatokat. De én kifejezetten szeretem ezt a hajtást.

A csapatról

P.S.: Az új játékosok gyorsan beilleszkedtek, de nem is gondoltam, hogy ezzel probléma lesz, mert úgy érzem, hogy befogadó csapat vagyunk. Fiatalok, tehetségesek, egyből be is lehet őket vetni és segítségére lesznek a csapatnak.

P.L.: A közösséget nagyon szeretem, egyben van a csapat, befogadóak voltak a lányok. Az első edzőmérkőzésen még volt bennem egy kis izgulás, de utána szerencsére könnyen fel tudtam venni a többiek mozgását. Tudtam gólokat szerezni, gólpasszokat is adni, úgyhogy pozitívak voltak a meccsek eddig. Fel kellett vennem az iramot, de szerintem egész jól helyt álltam.

A bajnokságról

P.S.: Erősen szeretnénk kezdeni a bajnokságot. Aztán utána lesznek persze mérkőzések, ahol úgymond a gyakorlásé lesz inkább a szerep. Törekszünk arra, hogy ott is a maximumot nyújtsuk, így készülve arra, hogy később azokat a mérkőzéseket meg tudjuk nyerni, amelyek nekünk fontosak.

P.L.: Hatalmas motiváltság van bennem a bajnokság miatt. Nekem ez lesz az első évem az NB I-ben. Még nem ismernek annyira a csapatok, így remélem, hogy tudok majd váratlan szituációkat okozni és sok gólt lőni. A mezőnyt még annyira nem ismerem, de a Vác és az MTK elleni felkészülési meccsekből kiindulva, ha jól fogunk játszani, akkor bízom benne, hogy nem a kiesés elkerüléséért kell majd küzdenünk, hanem akár feljebb is léphetünk.

Az első mérkőzésről

P.S.: Hét eleje óta készülünk a NEKA ellen, nekünk ez egy fontos mérkőzés lesz, ráadásul ez az első meccs is a bajnokságban. A fő cél a győzelem, mindent próbálunk addig átvenni és amit az edzőnk kér megvalósítani.

P.L.: Kifejezetten várom a találkozót és motivált vagyok, mert én NEKA-s voltam és úgymond hazalátogatok. Négy évet töltöttem ott. Szerintem sok esélyünk van a győzelemre, hiszen a csapatunk hétről-hétre összeszokottabb, a NEKA-hoz pedig sokan most csatlakoztak. Bízom benne, hogy a rutin, amit a régebb óta első osztályú játékosaink jelentenek, az kifog jönni és elhozhatjuk a két pontot.

Hajrá Érd!

Fotó: Blasius Photography

Támogatóink

Médiapartnereink