A lengyel bajnokot fogadja az ÉRD

A női kézilabda EHF-Kupa C-csoportjának harmadik fordulójában a lengyel bajnok MKS Lublint fogadja az ÉRD Arénában, január 18-án 19 órától az ÉRD. A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti!

Az elmúlt hét lengyel bajnokságból hatot megnyerő MKS Lublin az élvonal küzdelmeit megnyerve évek óta a Bajnokok Ligájában kezdi meg nemzetközi szereplését, mely a 2019/2020-as kiírásban sem volt másként. A lengyel együttes a BL csoportkörében az orosz Rosztov-Don, a dán Esbjerg és a román CSM Bukarest mögött végzett a negyedik helyen, miután mind a hat találkozóját elveszítette, ám a kiesés ellenére a második számú sorozatban, az EHF-Kupa csoportkörében folytathatta a vetélkedést.

Az Izabela Puchacz által irányított MKS Lublin hazája bajnokságában kiválóan szerepel, hiszen tizenhárom forduló után tizenkét rendes játékidős és egy büntetőkkel elért győzelemmel áll az élen, azonban nemzetközi szinten már nem tud ilyen eredményesen szerepelni a gárda. Az EHF-Kupa csoportküzdelmeiben ugyan hazai pályán a román Beszterce ellen értékes 22–22-es döntetlent értek el, ezt követően viszont az Odense vendégeként megsemmisítő, 35–18-as pofonba szaladtak bele.

A többek között a montenegrói Budocsnoszttal Bajnokok Ligája-győztes Kinga Achrukot is soraiban tudó lengyel gárda ellen Szabó Edina együttesének kötelező a győzelem, ha életben szeretné tartani csoportból való továbbjutási esélyeit.

Az ÉRD ugyanis két meccs után ugyancsak egy pontot szerzett az EHF-Kupa csoportkörében, azonban eddigi mindkét találkozóján rendkívül közel állt a pontszerzéshez. Az eredmények ellenére azonban az érdiek kiválóan teljesítenek az igencsak megterhelő januári-februári időszak eddigi állomásain, hiszen a nemzetközi szereplés mellett a hazai sorozatokban is helyt kell állniuk Janurik Kingáéknak.

A január 18-án, 19 órakor az ÉRD Arénában kezdődő ÉRD–MKS Lublin mérkőzést a ciprusi Georgios Panayides és Marios Andreou játékvezetői kettős vezeti. A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti!

Női kézilabda, EHF-Kupa, C-csoport, 3. forduló
01.18., 19.00: 
ÉRD–MKS Lublin (lengyel)

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink