Kupameccs a Debrecen ellen - idén utoljára hazai pályán

Immár harmadszor találkozik egymással az elmúlt három idényben az ÉRD és a DVSC a női kézilabda Magyar Kupában, hiszen a 2016/2017-es szezonban Szabó Edina csapata épp a Hódosban búcsúzott a sorozattól, majd egy évvel később hazai pályán vett revánsot és jutott a legjobb négy (hat) közé a hajdúságiak kiejtésével. Ezúttal viszont már a legjobb tizenkét (tizennégy) együttes között összecsapnak a felek.

Az ÉRD az előző évi bajnoki eredményének köszönhetően csak a negyedik körben kapcsolódik be a Magyar Kupába, míg a DVSC Schaeffler az előző körben az NB I-ben újonc Eszterházy SC vendégeként jutott tovább.

A két együttes legutóbb Debrecenben csapott össze egymással, amikor Szabó Edináék 24–21-re győztek, s ezt megelőzően a további három – érdi – találkozójukat is megnyerték Janurik Kingáék. Azelőtt viszont az érdiek debreceni kupabúcsúja mellett a bajnokságban is pontot rabolt a DVSC, viszont a két csapat egymás elleni mérlege az ÉRD-nek kedvez: az eddigi húsz találkozóból két döntetlen mellett tizenháromszor győztek Szabó Edina lányai.

A DVSC az NB I-ben négy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a nyolcadik helyet foglalja el. Pål Oldrup Jensenék eddig minden meccsükön igazolták a papírformát, hiszen Siófokon, Győrben és az FTC vendégeként maradtak alul, viszont a Békéscsabát, az Egert és a Mosonmagyaróvárt otthon, az MTK-t idegenben győzték le, míg a Kisvárdával a Hódosban játszottak döntetlent.

A vendégek házi gólkirályát jól ismerhetik az érdiek, hiszen ebben a szezonban a DVSC legeredményesebb játékosa a korábbi érdi jobbátlövő, Kovács Anna 44 találattal.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidőben döntetlen születik, úgy az idegenben játszó csapat folytatja szereplését az MK-ban.

A november 13-án, 18 órakor kezdődő mérkőzést a Herczeg Péter, Südi Péter játékvezetői páros vezeti.

Az ÉRD a DVSC elleni mérkőzése után november 18-án, az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének visszavágóján a Storhamar ellen lép pályára, majd a naptári év utolsó találkozóját december 29-én, Kisvárdán vívják Szabó Edináék.

Női kézilabda Magyar Kupa, 4. forduló
November 13., 18.00: ÉRD–DVSC Schaeffler

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink