Hazai pályán rajtol a bajnokság!

Lassan a végéhez ér a bő két hónapos felkészülés, és az ÉRD is megkezdi a K&H női kézilabda liga 2021/22-es idényét. Szeptember 11-én, szombaton 18 órától az ÉRD Arénában a Váci NKSE ellen lép pályára csapatunk. Beharangozó.

Az előző szezonban az előkelő 4. helyen végzett a Váci NKSE. Az érdi vendégjátékuk alkalmával nagyon sokáig nálunk volt az előny a találkozón, de a második félidőben az összesen 10 gólt szerző Hámori Konszuéla vezetésével fordítottak és 34-30-ra megnyerték a mérkőzést. Az Érdnél Paróczy Sára volt a legeredményesebb 13 találattal.

A Vácnál az edzői gárda többször is cserélődött a nyáron. Szilágyi Zoltán 5 év után távozott, a helyét Őze Beáta vette át és júniusban a felkészülést is közösen kezdték el. Aztán két hét után újabb jelentős változások történtek a stábban, mivel a szakmai irányvonalban nem tudtak közös nevezőre jutni a felek. Végül az évek óta az utánpótlásban dolgozó Ottó Katalint nevezték ki vezetőedzőnek. A váci kötődésű mester mint megbízott edző már többször segített a felnőtteknél is, az ifjúsági csapattal 2014-ben bajnoki címet nyert.

Szabó Kitti, csapatunk irányítója 2 évet töltött Vácon.

„Tavaly már túlestem azon, hogy először kellett ellenük játszanom. Jó mérkőzésre számítok. Nagyon régóta együtt játszanak, a csapat magja egyben maradt, ahogy igazából nálunk is. De hazai pályán bármire képesek lehetünk, úgyhogy mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.”

Ami a játékoskeretüket illeti az érdi nevelésű, tavalyi házi gólkirály Szabó Laura az MTK-hoz szerződött, de Sanja Radosavljevic, Triffa Ágnes és Lakatos Rita sem tagja már a keretnek.
A váciak Helembai Fanni személyében válogatott beállóssal érkeznek, de érdemes lesz odafigyelni korábbi játékosunk, az új igazolás Schatzl Natalie játékára is. Új érkező még a bő válogatott kerettag kapus Pásztor Bettina, valamint Ferenczy Fruzsina Dunaújvárosból és az ifi-válogatott Világos Diána, aki már bemutatkozott az NB I-ben is. A Vác a nyári felkészülés során megnyerte a Dunakanyar Kupát, az elődöntőben a Vasast, a fináléban az MTK-t legyőzve. Kuczora Csenge a két mérkőzésen 18 gólt dobott.

Horváth Roland vezetődezőnk várakozása a mérkőzés előtt:

„Ezer éve együtt játszanak, úgyhogy ez az összeszokottság nagyon sokat számít. Nálunk van azért egy-két olyan játékos, aki most fog először együtt kézilabdázni. Ettől függetlenül meg kell keresnünk náluk azokat a gyengébb pontokat, ahol eredményesek tudunk lenni. Ha ez sikerül, akkor van esélyünk, de nagy hangsúlyt kell fektetnünk a védekezésre, az abból indított  lerohanásokra és a pontos befejezésekre.”


Női kézilabda NB I, 1. forduló
ÉRD–VÁCI NKSE
2021. Szeptember 11. (szombat) - 18:00

További részletek csapatunk felkészüléséről és a szezon céljairól az Érdmost videójában megtekinthető.

Rutinos kapusunk, Györkös Rebeka nyilatkozott nekünk a bajnoki rajt előtt.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink