Hasznos mérkőzés a juniorok ellen

A magyar női junior kézilabda-válogatott a héten három edzőmérkőzést is játszott NB I-es csapatok ellen. Az Érd játékosaként Kiss Dorottya Zsófia és Csáki Lilla is megkapta a lehetőséget a bizonyításra, ráadásul saját csapatuk ellen kellett pályára lépniük.

A jövő évi világbajnokságra készülő juniorválogatott kedden Dunaújvárosban lépett pályára felkészülési találkozón és a félidei 19-8-as állás után, végül 29-20-ra alulmaradt a DKKA ellen. Az MKSZ kezdeményezésére további barátságos mérkőzések  szerepeltek a programban első osztályú csapatok ellen, így ifj. Kiss Szilárd tanítványai csütörtökön már a Budaörs ellen játszottak.

Az első játékrész után az élvonalbeli hazai csapat 20-13-as hátrányban volt a remekül kezdő fiatal válogatott ellen. A fordulás után feljavult a Budaörs és egy gólra felzárkózott, egyenlíteni azonban nem sikerült, így izgalmas hajrá után végül 31-30-ra a junior nemzeti csapat megnyerte az összecsapást.

1 napra rá, pénteken ismét Budaörsön volt jelenése a válogatottnak, de már az Érd ellen. Horváth Roland együttese erősen tartalékos kerettel, a téli felkészülés közepén érkezett az edzőmeccsre. Az utánpótlásból csatlakozott játékosokkal kiegészülve az első félidőben jól tartotta magát csapatunk, és a félidőt 1 gólos hátránnyal zárta (11-10). A második játékrész eleje is szorosan indult, majd a 38. perctől egy 6-0-s rohammal elhúzott ellenfelünk és ezután magabiztosan menedzselve lezárta a találkozót. A 31-24-es végeredményt Paróczy Sára állította be. Jó hír, hogy csapatunkban pályára tudott lépni a sérülés után visszatérő Mézes Laura is.

A válogatottban szerepet kapott két érdi fiatal is: Kiss Dorottya Zsófia és Csáki Lilla. Mindkettejüknek sikerült bevennie kapunkat, előbbi 2, utóbbi 3 góllal zárta a mindkét csapat számára hasznos edzőmérkőzést.

Így tovább lányok!

A magyar juniorválogatott felkészülési mérkőzései:

Magyarország (juniorválogatott) – Dunaújvárosi KKA 20-29 (9-18)
Helyszín: Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

Magyarország (juniorválogatott) – Moyra-Budaörs Handball 31-30 (20-13)
Helyszín: BVUSS – Budaörs

Magyarország (juniorválogatott)  – ÉRD 31-24 (11-10)
Helyszín: BVUSS – Budaörs

Érd: Kántor, Hadfi, Györkös (kapusok) – Paróczy 3, Berényi K. 1, Fekete B., Szabó K. 5, Horváth D., Mézes L. 1, Kóka 2, Sztankovics 7, Landi 3, Kerekes, Pécsi 2.

Támogatóink

Médiapartnereink